Kreta for alle?

Kreta kan by på absolutt alt, skal vi tro DinSides lesere. Er det virkelig så fantastisk på Hellas største øy?

Blått vann på Kreta.<br />
Foto: Peter Demirov
Blått vann på Kreta.
Foto: Peter Demirov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas største øy trekker turister i enorme mengder, og nordmenn synes å ha en forkjærlighet for denne langstrakte øya syd i det greske øyriket. DinSides lesere uttrykker seg stort sett i begeistrede ordelag om Kreta i innlegg i Reiseguiden. Det hevdes med styrke at her er det perfekt for partyløvene, perfekt for barnefamilier og perfekt for deg som vil ha noe midt i mellom. Tre ting på én gang, det går vel ikke?

For natteravner

Uhemmet skryter mange av Hersonissos, Kretas partyby nummer én. Om sommeren forvandles byen til en sydende ungdomsfavoritt, og fra målgruppen kommer det overveldende respons. Flere innlegg i fra Hersonissos og Kreta tyder på at hovedinntrykket av denne byen er bra hva gjelder festlige aktiviteter. Noen trekker sogar paralleller til Europas mest beryktede partyøy, Ibiza.

- Vil du ha en fartsfylt sommer, reis til Hersonissos. Ibiza er oppbrukt, mener Karianne i sitt innlegg. Hun besøkte byen sommeren 2000, og ble tydelig imponert.

Andre mener at parallellen til den spanske festhovedstaden er litt drøy. Therese var her samme sommer, og kommenterer:

- Det skal nevnes at dette ikke er det mest festfylte stedet i Europa. Barene og diskotekene stenger forholdsvis tidlig… Ikke tro at det er Ibiza du skal reise til.

Likevel mener Therese at dette er et topp sted for den som søker nye venner, fyll og fest.

Hva med barnevognfolket?

Beskrivelsene ovenfor er sikkert nok til å skremme mang en kjernefamilie fra å vurdere Kreta som reisemål. Men da er du nok for rask, i følge leserne. Denne øya synes å ha plass også for dem som jakter på freden og barnevennlige plasser. Kine Anita har besøkt Makrigialos, en liten landsby på sørkysten av Kreta.

- Et kjempeflott sted for barnefamilier, skryter Kine Anita som reiste med sin 15 måneder gamle sønn. Som andre lesere skryter hun både av gjestfrihet, natur og bademulighetene. Et tips for barnefamilier er imidlertid å ta med solide sportsvogner til podene. Fremkommeligheten er ikke alltid den beste.

Noe for enhver

Utsikt fra en klippe på Kreta.
Foto: Arne Løvaas
Utsikt fra en klippe på Kreta.
Foto: Arne Løvaas Vis mer

Ro og fred er vel og bra for dem med små barn, men hva med de andre? De som verken ønsker kveldsstillhet eller festing døgnet rundt. Skal vi tro leserne, er det steder også for denne gruppen turister på Kreta. Rethymnon, på Kretas nordvestlige kyst, er det mange som har lagt sin elsk på. Terje sier det enkelt:

- Rethymnon er en veldig bra plass å reise til for alle aldersgrupper, spisestedene og utelivet for øvrig er veldig variert, og man finner alltid et sted man vil trives.

En annen leser, Trude, skryter også av byen.

- Dette er det perfekte valg for romantiske par, unge som gamle, venninner på jentetur eller ferie med familien. Men hun innrømmer at byen ikke er et sted som preges av festing og fulle ungdommer.

Flere innlegg om Rethymnon finner du her.

Din mening

Mange har med andre ord en mening om Kreta, men få virker spesielt misfornøyd. Er det virkelig slik at Kreta kan dekke ethvert behov? I Reiseguiden kan du si din mening, og diskutere med andre lesere. Tidligere har vi trukket frem andre leserdiskusjoner. Bali er øya mange anser som paradis, men andre mener den er overfyllt og oppbrukt. Leserne diskuterer også om Egypt er et bra ferieland. Gran Canaria er også elsket og hatet, noe vi har sett nærmere på her.

Prøv selv

Sesongen for reiser til Hellas er ikke i gang enda, men frister det med en tur uansett kan du finne billige reiser i vår oppdaterte restplassoversikt. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.