Krakilsk slo hjerteoperert

Den hjerteopererte mannen ble slått i brystet av en krakilsk gjest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uheldige episoden skjedde under en fest, og den hjerteopererte fikk vondt i brystet.

Slått i brystet

Klageren hevder at de etter hendelsen ba om Star Tours hjelp for å skaffe politi og legehjelp, men sier at guidene på stedet ikke gjorde noen ting for å hjelpe. Ifølge klageren skaffet guidene taxi for å ta den hjerteopererte tilbake til hotellet. Under kjøreturen falt mannen i koma, og måtte fraktes til sykehus.

Klager mener at dårlig oppfølging fra charteroperatøren ødela ferien, og krever et prisavslag på 15.000 kroner.

Hjalp

Det er alltid to sider av samme sak, og ifølge Star Tour ble personalet kontaktet etter hendelsen, og tilbød den slåtte å ringe etter lege. Dette ville imidlertid ikke den hjerteopererte, som heller ville hvile litt og i stedet bli med bussen tilbake til hotellet. Guiden tilbød taxi, som etter noe tid ble akseptert. Turoperatøren sier at de aldri fikk melding om at mannen var blitt syk og sendt til sykehus – og at de dermed heller ikke kunne hjelpe i den situasjonen.

Avslag

I sin uttalelse bemerker Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser at partene er uenige og har forskjellig syn på hendelsesforløpet. De skriver at opplysningene i saken ikke gir avklaring på de faktiske hendelser, men at de etter de opplysningene som faktisk foreligger ikke ser det som bevist at guiden på stedet opptrådte kritikkverdig.

Klager får ikke medhold, og må dermed se langt etter de 15.000 kronene.

Andre klagesaker

Hva kan du klage på, og hva gir rett på prisavslag eller erstatning? Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler hvert år mer enn 300 klagesaker knyttet til charterreiser. Her kan du lese mer om dine rettigheter.

Her finner du flere klagesaker.

 • De dummeste klagene kan du lese her.
 • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!