Køyesenger på økonomiklasse

Lufthansa drømmer om å tilby sengeplass til passasjerer på økonomiklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sengeplass på fly har lenge vært forbeholdt business- og førsteklassepassasjerer. Men om litt kan det hende passasjerer med billigbilletter også får mulighet til en sengeplass på fly.

Lufthansa vurderer å innføre en egen soveavdelig om bord på sine lengste flygninger. Akkurat nå gjennomfører flyselskapet spørreundersøkelse for å finne ut om passasjerene liker ideen om senger på økonomiklasse.

- Vi skal analysere resultatene fra undersøkelsen, og bestemme oss om vi skal gå videre med ideen. Men de første tilbakemeldingene har vært veldig positive, sier talsperson Amelie Lorenz fra Lufthansa.

Forslag til hvordan sengeavdelingen kan komme til å se ut. Komfortabelt eller klaustrofobisk, hva synes du?
Kopirett: Lufthansa
Forslag til hvordan sengeavdelingen kan komme til å se ut. Komfortabelt eller klaustrofobisk, hva synes du?
Kopirett: Lufthansa Vis mer


Tre passasjerer i høyden

Så langt har flyselskapene vært motvillige til å innføre sengeplass på økonomiklasse, fordi de vil ha flest mulig passasjerer om bord på flyene.

Lufthansa mener å ha løst dette ved å plassere tre senger i høyden, som køyesenger. På den måten vil de kunne stappe flest mulig passasjerer inn i sengeavdelingen, uten å tape penger.

I tillegg vil Lufthansa tjene ekstra ved å innføre en tilleggsavgift til de økonomipassasjerene som ønsker sengeplass.

Flere løsninger

Selskapet har allerede vist fram et konseptbilde av sovesalen, men presiserer at flere løsninger vil bli vurdert. Lufthansa har ikke sagt hvordan eller om sengene kan gjøres om til seter, dersom passasjerene ikke ønsker å ligge.

Foreløpig ser det ut som at køyesengene vil bli plassert i underetasjen på gigantflyet Airbus A380.

Kilder: News Ltd og TravelMail