Kostbar forsikringsfelle

REISEFORSIKRING: Ekteparet Loftås stolte på beskjeden de fikk fra forsikringsselskapets nødnummer. Men nå sier Gjensidige Nor nei. Resultatet er en udekket flyregning på 11.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ekteparet Loftås var på hjem fra London den 27. oktober - en dag preget av flykaos i Europa. Flyet deres skulle mellomlande i Amsterdam, men der var flyplassen stengt og avgangene fra London City Airport ble derfor kansellert.

SOS: Glad nyhet

<strong>Jan Roger Loftås:</strong> <B><font color=dark blue>- Jeg taper 11.000 kroner fordi GjensidigeNOR ikke stoler på kundene sine
Jan Roger Loftås: - Jeg taper 11.000 kroner fordi GjensidigeNOR ikke stoler på kundene sine Vis mer


- Flyselskapet KLM var lite behjelpelige. De sa at de bare kunne ombooke oss til neste fly, men de hadde ingen anelse om når det kunne bli. Jeg ringte derfor SOS-nummeret til mitt forsikringsselskap, Gjensidige NOR, for å få vite hva vi skulle gjøre, og om det var noe jeg kunne få dekket på reiseforsikringen, sier Jan Roger Loftås.

- Jeg fortalte vedkommende saksbehandler at det var mulig å fly direkte til Norge dersom vi tok fly fra Heathrow i stedet. Vi fikk da klar beskjed fra saksbehandleren om å sjekke om det var ledige plasser, kjøpe billett, ta vare på kvitteringene og sende dem til forsikringsselskapet når vi kom hjem. Så skulle de ta regningen. Vi tok dermed taxi til Heathrow, og fikk billetter til et direktefly samme kveld. Billettene kostet cirka 5.500 kroner per stykk.

Vel hjemme i Norge gjør Loftås nøyaktig som han har fått beskjed om: Skriver et forklarende brev, legger ved kopi av kvitteringene, og viser til den aktuelle saksbehandleren.

SOS: Dårlig nytt

- Et par dager senere får jeg beskjed fra Gjensidige NOR om at jeg likevel ikke vil få refundert billettene, sier Loftås. Saksbehandleren nekter på at han hadde gitt oss tillatelse til å fly hjem fra Heathrow, og jeg fikk klar beskjed om at dette kun ville bli "påstand mot påstand. Dessverre".

- Personlig synes jeg dette er helt horribel kundebehandling, argumenterer Loftås, som er skråsikker på at saksbehandleren ikke tør å innrømme at han feilinformerte. Når du ringer til et SOS-nummer må du jo kunne stole på opplysningene som gis. Her er det også forsikringsselskapet som er den profesjonelle part. I stedet for å skylde på meg bør de ta ansvaret for sin egen feilinformasjon.

Hva vil egentlig forsikringsselskapene at vi som kunder skal gjøre? Stå klar med båndopptaker hver gang vi ber om hjelp? Få all informasjon skriftlig?

- Det sier seg selv at jeg aldri ville betalt 11.000 kroner for å komme meg fra England til Norge, hvis jeg ikke visste at forsikringen skulle dekke regningen, avslutter en oppgitt Jan Roger Loftås.

  • Forsikringsselskapets svar

  • Du kan klage på forsikringsselskapene. Mer om forsikring og rettigheter her.

  • Kansellert fly? Dette gjør du.

  • Flyklagenemnda - en klagemur for reiser innenlands.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer