Kos deg dagen derpå

Storbyen kan bli verdens minste lille koselige by på dagtid. Storbymaset blir borte midt i sentrum.


Etter å ha ranglet på natten og festet til langt ut på morgenkvisten er det befriende å ta steget ut til de mindre stedene i byen. Kafèlivet, shoppingen og befolkningen utgjør summen i "et yndigt land."

Tilliten gjør deg ærlig.
Tilliten gjør deg ærlig. Vis mer


En avstikker fra maset

Selv midt i sentrum, rett ved siden av den sinnsykt tettpakkede hovedgaten Strøget, finner du de små stedene du kan gjemme deg bort fra leven og larm dersom hjelmen er trang og det skrangler i knær etter nattens strabaser. Ved siden av Strøget ligger de små Strædet-gatene, og her finner du mange små oaser av noen kafèr som lar hodet banke litt mindre.

Jentene drømmer om å trykke i seg alle godsakene på La Glace.
Jentene drømmer om å trykke i seg alle godsakene på La Glace. Vis merDet er bemerkelsesverig mange færre mennesker i disse gatene, og i motsetning til de enormt populære kafène som "Cafe Europa" og "Cafe Norden" midt i Strøget ved Amagertorv, er du nesten garantert plass. Dessuten er det billigere her, og du kan kose deg med minst like god mat. Langs "Strædet", som faktisk er samlebetegnelsen på alle smågatene ved siden av Strøget, kan du dessuten gjøre handlekuppet. Secondhand-butikker finner du overalt, men du finner også designbutikker, eksklusive undertøysbutikker, klesbutikker, antikkbutikker og mye mer.

Mer mat

La Glace tilbyr byens beste og mest eksklusive utvalg av kaker. Her kan du sette deg, kose deg med en kaffe og en kake, men vær forberedt på at det her koster penger. På andre siden av Strøget finner du Sorgenfri som er enda en koselig kafè. Variasjonen er stor. Ganske spesielt er det å komme inn på en tilsynelatende normal kafè, for så å finne ut at du faktisk sitter i stuen til noen som bor der. Det eneste lille privatlivet de har er en liten dør det står "privat" på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med en kaffe i stuen?
Hva med en kaffe i stuen? Vis mer


Gikk det virkelig hardt for seg på byen kvelden i forveien kan det være et godt tips å ta med klærne sine for å slappe av litt på The Laundromat Cafè. Her kan du vaske klærne dine samtidig som du enten drikker en kaffe, alkholholdige drikker (for den som trenger å reparere) eller nyter en god lunsj, brunsj eller en middag. Forøvrig har kafèn et utvalg på 4.000 brukte bøker du kan lese mens du er der. Bokbind til neste gang du kommer får du i baren, og du finner det på samme plass neste gang du kommer innom. Vil du derimot eie boken, må du sørge for å bytte den ut med en like tykk bok som har lik farge, ettersom bøkene er sortert på farge.

Andre steder som kan være verdt et besøk, alt ettersom hva du er ute etter, kan være Zeleste hvor den antatt beste brunsjen i København serveres, eller du kan dra på Wokshop hvor de serverer thaimat i fastfood-varianten. Er du mer typen etter kebab på vei hjem fra byen eller som dagen derpå mat, har de byens antatt beste kebab på Kebabistan i Isted gate i Vestebro.

Kos deg dagen derpå


Godt skotøy

Etter noen timer med trasking merker du fort at du er glad man ikke valgte lakkskoene. God såle er gull verdt når kilometerne begynner å røyne på. Københavnerne elsker sin brosten. Det ser fint ut, men pokker så vondt det er å gå på i lengden. Godt mange av de små sidegatene har asfalt i veien, slik at man slipper å gå på trange fortau som er brostensbelagt.