Kortferie i Langtvekkistan

Om du ikke nøyer deg med Roma eller Amsterdam, finnes fjernere alternativer selv om langhelg eller en kort uke er det eneste du har tid til.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En langhelg trenger ikke bety "kjedelige" turer til storbyene du kjenner så godt fra før, selv om de fleste av oss velger å legge slike ferier til nære reisemål i Europa. (Europatips og tilbud finner du mer om i artikkelen fra forrige uke.) En trend er at weekendturister velger seg reisemål langt avsted. Frister det mer, trenger ikke kostnaden bli alt for håpløs.

 • Her ser du priser og tilbud.
 • Interkontinentalt

  Du rekker å besøke Grand Palace i Bangkok på en kort tur. Foto: Kirsti van Hoegee
  Du rekker å besøke Grand Palace i Bangkok på en kort tur. Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

  Skal vi skikkelig langt av gårde, holder det ikke med Europa. Da velger vi byer i Asia, Afrika og Amerika. Australia blir nok vel ambisiøst for en weekend, så Sydney og Melbourne får vi ta når vi har mer ferie til gode.

  Heldigvis tar mange reiseselskaper og flyselskaper hensyn til at storbyferier langt unna frister mange reisende. Tilbudene er derfor mange, og tildels gode. Men vær klar over at man ofte bør være borte en uke for å få de beste tilbudene til utenom-europeiske destinasjoner. Og sats uansett på tur med overnatting mellom lørdag og søndag for laveste priser.

 • Her ser du priser og tilbud.
 • Hva velger du?

  Reiser du så langt av gårde, for så kort tid, vil du lett få plager med jetlag. Er det vanskelig å leve med, finnes det heldigvis råd mot denne uvelkomne følgen av lange flyreiser:

 • Briller mot jetlag, og andre tips.
 • Syns du ikke disse rådene holder, kan det være smart å velge reisemål i Afrika/Midt-Østen, der du slipper jetlagproblemet ved reise fra Europa, siden du ikke beveger deg mye langs øst-vest aksene. De fleste vil også få mindre problemer om de reiser vestover enn om de reiser mot øst. Velger du et reisemål i vest, vil mesteparten av jetlagslitet melde seg når du kommer hjem igjen.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer