Konklusjon

Noen fergeselskaper holder seg godt flytende også i cyberspace, mens andre best bør utstyre sine nett-gjester med redningsvester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har testet nettstedene til fem fergeselskaper; her er konklusjonen.

image: Konklusjon

Delt seier til DFDS Seaways og Color Line

Dette er begge lettnavigerte og brukervennlige sider, men ingen av dem greier å score full pott – derfor belønner vi begge med terningkast 5.

DFDS Seaways
Konklusjon: Oversiktlig, lett å navigere – kanskje med unntak av reisemålsinformasjonen. Bra responstid på e-post forespørsler. Bra info om skipene, og to veier til prisinfo. Trekk for omstendelig bestillingsprosess og ingen informasjon om betalingsmåte. Ingen tax-free priser.

 • Les hele vurderingen her.
 • Color Line
  Konklusjon: Trekk for lite reisemålsinformasjon, ikke mulig å betale med kredittkort over Internettbestillingen. Pluss for tax-free priser, to veier til prisinformasjon, svært bra info om skipene, og veldig bra responstid på e-post henvendelser til kundetjeneste. Pluss for ”ring meg tilbake”-tjeneste.

 • Les hele vurderingen her.
 • image: Konklusjon

  Deler tre prikker

  Stena Line og Fjord Line får begge terningkast 3.

  Stena Line
  Trekk for forvirrende navigasjon, registrering for å bestille reisen – som fra før går over mange trinn. Kun info om båten som seiler fra Norge, på de norskspråklige sidene. Ingen tax-free priser, og ikke informasjon om fergeterminalene. Pluss for reisemålinformasjon, flere veier til å finne prisen på reisen, og mulighet til å betale med kredittkort.

 • Les hele vurderingen her.
 • Fjord Line
  Trekk for noe forvirrende side, ingen internettbestilling (kun ”forespørsel”), ingen enkel måte å regne ut prisene på, dårlig rutenett-oversikt. Testens desidert og uten sammenlikning lengste responstid på e-post forespørsel. Pluss for god reiseinformasjon og gode lenker videre. Tax-free priser.

 • Les hele vurderingen her.
 • image: Konklusjon

  Sisteplass

  Sisteplass i testen går til det lille færøyske selskapet Smyril Line. Vi er likevel imponert over at dette vesle selskapet greide å svare på vår e-post henvendelse atskillig raskere enn Fjord Line.

  Smyril Line
  Trekk for ingen internettbooking. Lite informasjon og dårlig med bilder av båtens fasiliteter. Ingen informasjon om tax-free priser, billettprisene må leses fra tabell og adderes. Bra om rutenett og reisemålsinfo.

 • Les hele vurderingen her.