Kongelig luksus på Continental

Alfred Hitchkock, Marlene Dietrich, Bruce Springsteen og Elton John har alle bodd her. Vi snakker om Hotel Continental, om tradisjoner og den gode smak midt i Oslos hjerte.

Publisert

I ukene fremover vil vi besøke hovedstadens største hoteller, i jakten på uhørt luksus. I forrige uke tittet vi bak dørene på Grand Hotels Milleniumssuite, neste helg ser vi innom Hotel Bristol. Ukens fornøyelsestur går til Hotel Continental.

Hotel Continental, midt i Oslo sentrum.
Hotel Continental, midt i Oslo sentrum. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sentralt plassert midt i Oslo sentrum byr Hotel Continental på 23 suiter. Den største, Windjammer, ligger i åttende etasje og koster kr 8.500 kroner natten. Ikke verst det, men i resepsjonen blir vi fortalt at hotellets egen favoritt ligger i syvende. Vi skal besøke den kongelige Royalsuiten.

Intimt nok for en regent

Royalsuiten er et aldri så lite sprang fra de 220 kvadratmeterne med uhørt luksus i Grand Hotels Milleniumssuite. Men der Grand har satset på det overdådige, nøyer Continental seg med god smak.

- Det er en suite for de som ønsker seg noe personlig. Rommet er romantisk og feminint, med et tydelig preg av en kvinnehånd, forteller daglig leder Elisabeth Caroline Brochmann.

Hotel Continental har vært i familien Brochmanns eie siden 1909. Gjennom årene er det kvinnene i familien som har drevet hotellet. Elisabeth Caroline holder tradisjonen i hevd som representant for hotellfamiliens fjerde generasjon.

Royalsuiten ble bygget i forbindelse med utvidelsen av hotellet i 1931. I forbindelse med et besøk av prins Philip, erkehertugen av Edinburgh, ble den totalrenovert i 1991. I senere år har også den new zealandske operasangerinnen Kiri Te Kanawa bodd her.

Engelsk på hjørnet

I hjørnet på syvende etasje ligger rom 723, <i>Royalsuiten</i>.
I hjørnet på syvende etasje ligger rom 723, Royalsuiten. Vis mer

Hjørnesuiten er på rundt 50 kvadrat, og byr på utsikt til Slottet. Strekker du litt på nakken får du også et glimt av fjorden. Suiten består av en stor stue med spiseplass, sofagruppe og et lite arbeidsbord. Stuen leder inn til et romslig soverom, som fylles av en mektig himmelseng. Fra soverommet er det inngang til et marmorprydet bad, med badekar, separat dusj og toalett. Ved inngangen til suiten finnes for øvrig en garderobe med eget toalett.

Design og innredning av suiten er utført av det engelske arkitektfirmaet Wilson, Gregory et. Aberhard. Suiten har følgelig et klassisk engelsk preg over seg, med eksklusivt, prydet interiør. Stolene er spanske, laget av mahogni og nøttetre. Konsollbordet og noen av pyntgjenstandene i rommet er engelske antikviteter, hovedsakelig fra 1800 tallet. Stoffene i gardiner og på møblementet stammer fra Frankrike. Normalprisen for et døgn i Royalsuiten ligger på kr 6.500, dette synker til kr 4.100 i helgen. Det tilbys også såkalte ”brudepakker”, hvor en champagnefrokost er inkludert.

Alternativ til bomaskinene

Skal vi tro Brochmann, ønsker Hotel Continental å være et smakfullt alternativ til kjedehotellenes plastaktige bomaskiner. Dette mestrer hotellet med glans – Royalsuiten er ikke akkurat stor og prangende, men i den grad det går an, får du en følelse av å være på besøk i et hjem. Et elevert hjem, kanskje hos en aldrende engelsk grevinne?

- Gjestene forventer at Continental skal være eksklusivt, samtidig ønsker vi å kombinere dette med varme og et personlig uttrykk. Målsetningen og forretningsideen er å skape et trivelig miljø, sier Brochmann.

Med øye for detaljer. Hver eneste lille gjenstand er valgt med omhu.
Med øye for detaljer. Hver eneste lille gjenstand er valgt med omhu. Vis mer

Restauranthotellet

Mens omsetningen til de fleste byhoteller har en klar overvekt på hotelldriften, er det restaurantene som trekker mest penger for Hotel Continental; Her står restaurantdriften for rundt 70 prosent. Er du glad i god mat og drikke er du kommet til rett sted.

Tar vi med Dagligstuen i hotellets resepsjon, har Continental fem restauranter. Theatercaféen er kjent for de fleste, ikke bare i Norge. Den ærverdige restauranten har figurert på New York Times liste over verdens ti mest berømte kafeer. Gourmetrestauranten Annen Etage, har i lang tid blitt regnet som en av Oslos aller beste spisesteder. I tillegg driver hotellet både Lipp og Steamen.

Verdt pengene?

Royalsuiten er romslig og smakfullt innredet. Det er en suite du kan trives i, særlig hvis oppholdet har romantiske hensikter. Forventer du imidlertid en suite med store ekstravaganser finnes det andre (og dyrere) alternativer. Vi savner umiddelbart en liten balkong, men hvis behovet for friluft blir påtrengende er jo både Aker Brygge og Slottsparken nære naboer.

Ellers tilbys for øvrig balkong i hotellets største suite, Windjammer. Et boblebad hadde sikkert skrudd opp prisen noen hakk, men for mange er det nettopp slike ting som skaper luksusfølelsen man forventer ved en suite. Å leie suite koster flesk: 6.500 kroner er hva du må regne med å betale i måneden for en ettroms leilighet i byen, men til en suite å være er det faktisk ikke så dyrt. Her står kvaliteten til prisen.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer