Konferanser og festivaler i nord

Fra Nordnorgekonferansen og NordlysFestivalen til samisk fotball og kulturmønstring. Du rekker ikke å kjede deg i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Aurora Borealis, nordlyset, har gitt navn til både festivaler og konferanser.                  
Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø
Aurora Borealis, nordlyset, har gitt navn til både festivaler og konferanser.
Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø Vis mer


Umiddelbart etter filmfestivalen er det tid for den årlige Nordnorgekonferansen - en dugnad for landsdelen der den nordnorske identiteten settes på dagsordenen. Her står både OL i 2014 og kulinariske fiskeretter på menyen.

Nordnorgekonferansen 19.-20. januar.

Aurora Borealis

Siden 1988 har siste uke i januar stått i musikkens tegn i Tromsø. Byen samler da musikere fra inn og utland til NordslysFestivalen, et musikalsk heksebrygg som kan by på det meste av musikalske inntrykk og uttrykk, og i årets festival er stemmer satt i fokus.
NordlysFestivalen 2004 starter den dagen solen vender tilbake til Tromsø.

NordlysFestivalen 21.-25. januar.

I forkant av festivalen arrangeres det hvert år en konferanse for å fremme samarbeid mellom kulturen og næringslivet. NordlysKonferansen 2004 avholdes på Rica Ishavshotell, og temaet er kultur og reiseliv.

Nordlyskonferansen 20.-21. januar.

Mye moro lyser opp i de mørke polarnettene.
Foto: Destinasjon Tromsø
Mye moro lyser opp i de mørke polarnettene.
Foto: Destinasjon Tromsø Vis mer


Kulturmønstring og samisk fotball

Den siste helgen i januar er det ungdom og kultur som står i fokus, på Ungdommens Kulturmønstring i Tromsø Kulturhus. Kulturmønstringen består av sceneopptredener, utstillinger og verksteder, med en utstilling for de bildende og figurative kunstnerne, og en konsert for de utøvende. I tillegg vil det også arrangeres en rekke ulike verksteder og workshops som ledes av profesjonelle.

Ungdommens Kulturmønstring 30.-31. januar.

For de litt mer aktive tromsøbeboerne arrangeres det en samisk five-a-side fotballturnering helgen 23.-25. januar i Tromsøhallen der alle er hjertelig velkomne.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!