Du vil nok ikke se mer til de gode gamle sjansebillettene, skal vi tro SAS. Foto: SAS.no
Du vil nok ikke se mer til de gode gamle sjansebillettene, skal vi tro SAS. Foto: SAS.noVis mer

Kommer sjansebilletten tilbake?

SAS svarer.

Nylig lanserte SAS to gladnyheter til unge under 26 år; ungdomsbilletter til alle europeiske destinasjoner og last minute-billetter til hele Europa.

Men hva med den gode, gamle sjansebilletten, da? Vil vi noen gang se den igjen?

– Det er lenge siden, ja. Nei, vi gjør nok ikke det. Vi i SAS synes ungdomsbillettene er et langt bedre alternativ, og det av flere gode grunner; verden har forandret seg mye siden sjansebilletten. Det går blant annet på dokumentkrav til reisen i dag. Du kommer ikke inn på gateområdet uten å dokumentere at du skal reise, forklarer Kenneth Vikse, kommunikasjonssjef i SAS, til DinSide.

Pinlig: Ikke gå slik i sikkerhetskontrollen!

Derfor kommer den ikke tilbake

Før i tiden kunne folk nemlig møte opp ved gaten i håp om at det ville dukke opp noen billige hopp-på-billetter.

Kenneth Vikse er kommunikasjonssjef i SAS. Foto: Silje Ulveseth
Kenneth Vikse er kommunikasjonssjef i SAS. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


– Som Europas punktligste flyselskap kan vi ikke gjøre dette. Før i tiden, for eksempel på en fredags ettermiddag, møtte det ofte opp 40-50 som ønsket å få plass på et fly. Den logistikken som var ved gaten er ikke lenger forenlig med å holde punktligheten, sier Vikse.

Han mener at last minute-billettene skal håndtere den situasjonenen, og ivareta at de som bestiller billett dagen før avreise kan få en lav pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppfør deg: Dyrt å være drittsekk i luften

Var rettet mot ungdommer

– Jeg mener å huske at sjansebilletten også var en ungdomsbillett i sin tid med 26-årsgrense. Den ble borte en gang i studietiden min på 90-tallet, mimrer kommunikasjonssjefen.

– Men hva med å belønne de fleksible reisende?

– Fleksibilitet er viktig, men vi mener å ha funnet et system som gir unge reisende et økonomisk godt tilbud, påpeker Vikse.