Kommer Concorde på vingene igjen?

Etter at Concorde-flyet fra Air France styrtet rett etter take-off fra Charles de Gaulle flyplassen utenfor Paris 25/7 har selskapets Concordefly stått på bakken. Nå har også British Airways satt sine fly i hangaren! Kommer flyene noen gang på vingene igjen?

Spørsmålet de fleste stiller seg er om overlydsflyets æra er over. Flyene ble bygget på 60-tallet og har etter de siste dagers avsløringer vært gjennom langt flere nesten-ulykker enn det allmennheten har fått greie på.

Ikke et fly – en rakett!

Det er nok mer riktig å kalle Concordeflyene for en rakett fremfor et fly der de fyker av gårde raskere enn lydens hastighet et sted mellom skylaget og rommet. Enorme mengder drivstoff skal til for å legge unna strekningen London-New York på snaue 3 timer. Drivstoffkostnadene har gjort at flyene er uhyre dyre i drift.

Det er altså ikke uten grunn at en tur/retur billett over Atlanteren koster rundt 75.000 kroner. Vi tviler ikke på at det fortsatt finnes noen som er villige til å betale denne summen for å komme rakst frem, men etter at alle nesten-ulykkene har blitt kjent de siste dagene, tror vi nok at de aller fleste millionærene heller sover seg over Atlanteren på 1. klasse i et fly hvor de også har en bedre komfort.

30 år uten ulykker

Selv om det gikk 30 år uten at det var en eneste ulykke med 13 Concorde-”rakettene” – har det gjennom media de siste dagene kommet frem at det har vært et større antall nødlandinger med prestisjeflyene. I de senere år er det blitt rapportert at flyene har punktert hele 70 ganger. Og som kjent er det nettopp en slik punktering som førte til alle de uheldige omstendighetene som gjorde at godt over 100 mennesker styrtet i døden utenfor Paris. Flyselskapene tror på fornyet flytillatelse hvis ingeniørene klarer å finne en løsning på alle de tekniske problemene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uten fornyet tillitt flyr ikke rakettene igjen!

Vi tror det skal mye til for å bygge opp igjen tillitten til Concordeflyene etter ulykken utenfor Paris. Med de høye kostnadene som er forbundet med å holde maskinene i drift sier det seg selv at flyene forblir i hangaren hvis de velsituerte vender prestisjeflyet ryggen. Med British Airways sin Concorde-stopp er vi redd en æra kan være over!

Billig reise?

Klar for ferien?. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.