Komfortabel losji

Her kan du bo på fine hoteller uten at det tømmer lommeboka.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Å bo på fine hotell i Norge, koster mer enn mange har råd til. Det samme gjelder resten av Vest-Europa. Men det finnes steder hvor du kan bo bra, og samtidig ha råd til å spise på restaurant.

Meksikanernes Mexico

De turistifiserte delene av Mexico - Cancun og Acapulco- er ikke av de rimeligste stedene i verden. Her ligger luksushotellene på rad og rekke, og de koster.

Den lille mexicanske byen Guanajuato har blant annet sitt eget mumiemuseum.
Den lille mexicanske byen Guanajuato har blant annet sitt eget mumiemuseum. Vis mer

Drar du derimot inn i landet, til den delen av Mexico hvor meksikanerne selv ferierer, finner du komfortable hoteller og god mat til en svært billig penge. I byer som Patzcuaro, Queretaro og Guanajuato koster dobbeltrom på gode turisthotell under 250 kroner, og et godt måltid rundt 40 kroner.

Du kommer til disse feriestedene ved å ta en av Mexicos mange, gode busser. Eller du kan, om du tør, leie bil.

Billige Bali

Bali er kjent for sine mange flotte luksushoteller. Ifølge guiden Budget Travel har de siste års deflasjon gitt overkommelige priser også på luksushotellene på Bali.

Trinidad på Cuba

Reiser du sørover fra Havanna på Cuba, kommer du etter hvert til den spektakulære byen Trinidad. Byen står på UNESCOS liste over verneverdige steder.

Husene i Trinidad er påvirket av de spanske kolonistene, og stilen bærer preg av tidligere storhet. Her er det høyt under taket, åpne terrasser og vakre mosaikker på gulvet og i taket. Stilen skiller seg klart ut fra de mer falleferdige husene i Havanna.

Mange privatpersoner leier ut en del av husene sine til turister til en lav pris. Du kan bo i et av de flotte kolonihusene for under 200 kroner natta per person.

Luksus i Bangkok

Du får neppe bo på Grand Palace i Bangkok, men du kan likevel regne med mye luksus for pengene.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Du får neppe bo på Grand Palace i Bangkok, men du kan likevel regne med mye luksus for pengene.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Hovedstaden i Thailand har en rekke luksushoteller. Her får du boblebad, terrasse med utsikt, velfylt minibar og mye mer. Du kan bo på disse hotellene for under 400 kroner natta ifølge Lonely Planet. Det er mye billigere enn i Norge, hvor du glatt kan gange prisen med ti for tilsvarende fasiliteter.

Krimhalvøya i Ukraina

Krimhalvøya i Ukraina var tidligere feriestedet til den russiske eliten. Her er det vakkert, med haugevis av luksuriøse sommerboliger, hoteller og slott. Å feriere i Ukraina er svært billig. Et dobbeltrom på luksushotell koster under 250 kroner per person. Ikke akkurat vestlige priser.