På julemarked finner du de fineste julegavene - som hos denne pølsemakeren i Tivoli i København. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
På julemarked finner du de fineste julegavene - som hos denne pølsemakeren i Tivoli i København. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Kom i julestemning på julemarked

Handle julegaver? Ingenting gir en bedre julestemning enn en tur til et julemarked.

Vi er allerede i begynnelsen av desember, og julemarkedeene er i full sving. Et besøk til et julemarked er oppskriften på å komme i julestemning, selv om det fortsatt er en stund til julefreden senker seg.

Har du lyst til å oppleve et av de virkelig store julemarkedene i Europa? Du har fortsatt muligheten, og du trenger ikke dra så veldig langt.

Vi har samlet sammen info om noen av de beste julemarkedene i Europa. Det er bare å pakke lue og votter, og glede seg til julemusikk, julepynt, gluhwein og varme pølser.

Berlin

26. nov-31. des
Berlin er en moderne og trendy by, og det er også byens julemkarkeder. Tysklands hovedstad har selvsagt mer enn ett julemarked, men det som trekker flest folk, er julemarkedet ved Wilhelm Gedächtniskirche. Et annet du bør besøke hvis du reiser til byen, er WeihnachtsZauber på Gendarmenmarkt, et torg som regnes som et av Europas vakreste.

Se oversikt over Berlins julemarkeder her.

Nürnbergs overborgermesterDr. Ulrich Maly og juleengelen under fjorårets åpning av julemarkedet. Foto: Ralf Schedlblauer
Nürnbergs overborgermesterDr. Ulrich Maly og juleengelen under fjorårets åpning av julemarkedet. Foto: Ralf Schedlblauer Vis mer


Nürnberg

28. nov-24. des
Julemarkedet i Nürnberg er Tysklands største og kanskje beste. Pepperkaker er markedets spesialitet, men like viktig er juleengelen, en dame med krone og langt krøllete lyst hår, som åpner julemarkedet. Selve markedet består av nærmere 200 treboder, der du får kjøpt alt fra pepperkaker til strikkesokker til byens spesialitet - Nürnberg bratwürsts.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Nürnberg Weihnachtsmarkt

Tallinn

29. nov-7. jan
Julemarkedet på den gamle rådhusplassen trekker mange turister hvert år. Her er det i stor grad strikkevarer (luer, sokker, skjerf, votter) som gjelder. Plasseringen midt i Tallinns gamleby gjør stemningen perfekt. Smak på gløggen, men ikke bli for ivrig, for dette er sterke saker!

DinSide har besøkt julemarkedet i Tallinn. Les mer om det i artikkelen Ullent i Tallinn

Praha

29. nov-1. jan
Hvis du har vært i Praha, skjønner du at dette må være en av de aller beste byene å dra til for å få julestemning. Prahas mest populære julemarked er å finne på det gamle bytorget. Et annet stort julemarked rigges til på Wenceslas torg. På tsjekkiske julemarkeder serveres grillede maiskolber, hjemmelagede pølser og varm gløgg. Praha er kjent for krystallglass og marionettdukker, og dette er noe av det du kan handle med deg hjem.

På nett: Prague Experience

I desember blir hele Tivoli pyntet med lys. Foto: Visit Denmark/Cees van Roeden
I desember blir hele Tivoli pyntet med lys. Foto: Visit Denmark/Cees van Roeden Vis mer


København

17. nov- 30. des
Julemarkedet i Tivoli i København er det nærmeste og kanskje også det aller beste, julemarkedet for oss nordmenn. Særlig siden de som reiser med barn, kan tilby podene BÅDE gløgg og pepperkaker og karusell! Julemarkedet er opplyst av tusenvis av lyspærer, noe som gjør opplevelsen ekstra vakker.

På nett: Jul i Tivoli

DinSide var nylig i Kongens by. Se bilder og kom i julestemning.

Stockholm

25. nov-23.des
Stockhilms svar på Københavns marked i Tivoli er julemarkedet i Gröna Lund. Her er også en del av karusellene åpne. Mer autentisk julemarked får du på Skansen (kun i helgene), der det er de gamle juletradisjonene som presenteres. Men Stockholms mest besøkte julemarked er det som ligge i Gamla Stan.

Mer om Stockholms julemarkeder leser du her.

Oslo

27. nov-21. des
I fjor var første gang det ble arrangert julemarked på Rådhusplassen i Oslo. Mottakelsen var blandet - mange mente det var for mye ræl på markedet. I år lokker arrangøren med et eget telt der norske kunsthåndverkere sleger sine produkter, tre samiske lavvoer hvor du får kjøpt skinn- og treprodukter, og flere småskalaprodusenter som selger lokal mat.

På nett: Julemarked på Rådhusplassen