Kom deg på Oktoberfest

På lørdag drar den to uker lange ølfesten i gang i Tyskland. Det finnes også norske varianter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets Oktoberfest er den 175. i rekken, og det hele drar i gang lørdag 20. september. I hele 15 dager er det fest og moro i München.

Dette er årets største begivenhet for ølglade tyskere. Men festivalen er også blitt en magnet for utenlandske turister, som kommer i hopetall for å skåle og drikke i et av de gigantiske teltene som settes opp og fylles med langbord, store tappekraner og blide serveringsdamer.

I løpet av festen drikkes det rundt syv millioner liter øl. Det spises over 100 okser, rundt 45.000 svineskanker, og imponerende 500.000 kyllinger. Man blir fysen av å drikke det gylne brygget, selvsagt.

De literstore ølglassene koster rundt åtte euro, eller cirka 65 kroner. En hyggelig pris for oss nordmenn, det.

På nett: Oktoberfest

Disse ølglassene krever armstyrke. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Disse ølglassene krever armstyrke. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Slik kommer du deg til München:
Har du lyst til å ta turen, bør du være kjapp og bestille flybilletter og hotell. Både Lufthansa og SAS flyr direkte fra Oslo. Flyr du fra en annen flyplass, må du belage deg på mellomlanding i København. Kan du tåle en stykke transport på landjorda, kan du fly med Ryanair fra Torp til Frankfurt. Merk at det kan være vanskelig å finne overnatting under Oktoberfesten.

Les vår reisereportasje fra Oktoberfesten: Brum, barmfager og fuktig

Norske oktoberfester

Den tyske ølfestivalen har fått en rekke lillesøstre andre steder i verden - også i Norge. Har du ikke sjansen til å dra til München, kan du besøke en av dem.

Det arrangeres Oktoberfest i Fredrikstad lørdag 20. september, Kongsvinger 26.-27. september, Lillestrøm 3.-4. oktober, Årnes 10.-11. oktober, Eidsvoll 17.-18 oktober, og Oslo 24.-25. oktober. Se mer info her.

I Hemsedal arrangeres det også Oktoberfest lørdag 27. september.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!