Køfri julehandel i solen

Glem storbystresset - kast deg på første fly til julehandel i solen.

Ingen mangel på julestemning i spanske handlegater. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Shoppingopplevelser i desember kan være mer stressende enn hyggelige. Vi rømte fra kalde vintergater i Norge, droppet kaotiske storbyer og tok med kredittkortet til den spanske Solkysten. En opplevelse til etterfølgelse ...

Uten kø

Selv om spanjolene nå helst trekker i pelsjakker, skjerf og støvletter, er ikke desembertemperaturen på Solkysten til besvær for en vinterfrossen nordmann. Med 17 grader i lufta, to ekstra timer med dagslys og sol som steiker i ryggen, kommer sandalene frem, og førjulsstresset renner bort som is i varmt vann.

På den spanske Solkysten kan du faktisk gjøre unna storhandel i desember med minimalt stress, null kø og helt uten polvotter. Vi har akkurat kommet hjem fra vårvarme vinder i Syd-Spania med kofferten full av julegaver til oss selv og andre. Stedet for vårt shoppingeventyr var Marbella, syd for Malaga. Nå er det definitivt lavsesong her, og spanjolene er i flertall. Hit kommer du deg lett med fly fra Norge, blant annet med Braathens som har direkterute fra Gardermoen.

- Malaga er en av våre mest populære flyruter, forteller informasjonssjef Anne Grete Ellingsen hos Braathens. Selskapet frakter reisende til og fra Solkysten fem ganger i uken og turen tar drøye fire timer.

- Uke 51 flyr vi frem og tilbake på mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag. I romjulen reiser vi onsdag, torsdag og lørdag. For å få miniprisbilletter må du være borte mellom fredag og lørdag eller lørdag og søndag. Prisen er 4.934 kroner. Barn mellom 2 og 15 reiser til 67 prosent av den voksnes pris, forteller Ellingsen.

 • Se vår bildespesial fra spansk juleshopping.
 • Havnebesøk

  Dristige utstillingsvinduer lokker. Her fra Moschinos butikk i Puerto Banús. Vis mer

  Vi tok med kredittkortet til det sofistikerte havneområdet sydvest for Marbella, Puerto Banús. Her ligger luksusyachtene tettere enn kredittkortene i Røkkes lommebok, og ved fortøyningene står Bentleyer og Rollser i antall vi aldri har sett på et så lite område. Vi skjønner fort at dette er stedet for stor shopping. Like ved havnen ligger en filial av det velkjente kjøpesenteret El Corte Inglés, med mer enn 9.000 kvadratmeter handleflate. I området er det også små, intime gater med den ene lekre butikken etter de andre. Designerfaktoren er høy, prisene tildels likeså.

  I Marbella kan du også ta med kredittkortet til gamlebyen som kan by på hyggelige shoppinggater. Mange butikker holder åpent helt til elleve om kvelden, og det er også flere søndagsåpne forretninger.

  Hete navn, hete kjøp

  Selv om det er lett å gjøre virkelige priskupp her, er det først og fremst utvalget som trekker. Jakter du på det perfekte partyantrekket med de riktige navnene i nakken, finner du det her: Gucci, YSL, Calvin Klein, Versace, Max Mara, Moschino, Alexander McQueen, Donna Karan, Jil Sander, Armani ... vi kunne fortsatt navnedroppingen enda noen linjer. Men vær advart - selv om utvalget er helt topp, kan prisene også være solide. Er du av dem som glatt betaler 25.000 kroner for en designerkjole, er det greit. Frister ikke det finnes heldigvis mindre kostbare godbiter.

  Prisvennlig

  Vi har hørt at prisnivået i Spania er omkring 25 prosent lavere enn i Norge, og det kan nok stemme. Vil du finne de billige varene er ikke designerbutikkene stedet å jakte. På El Corte Inglés, hos SARA, en velkjent spansk kleskjede, og i andre mindre profilerte merkebutikker finner du nydelige varer til lommebokvennlige priser. Nydelige skinnjakker i topp kvalitet koster det samme som sjabre etterligninger i norske butikker. Fine julekjoler til 7-800 kroner som også passer en voksen norsk jente, fant vi for eksempel mange av. Samme type tøy må vi regne med koster 1000-1.500 kroner her hjemme. Men husk at de spanske størrelsene gjerne er snauere enn tilsvarende størrelser i norske butikker.

  Du kan også fråtse i de lekreste skobutikker - fottøy er heldigvis billig i Spania og utvalget et helt annet enn hjemme. Barneklærne er nydelige, og du finner garantert julekjolen til de små frøkner her. Til hverdags er nok de spanske barneklærne hakket for søte for norske forhold. Leker og småting er også gunstige kjøp. Og som julegaver til venninnegjengen eller mor kan kanskje en lekker pashmina-kopi (stort skjerf) være tingen? Skjerfene fant vi så billig at vi nesten ikke tør si det - knappe 50 kroner for deilige julegaver som definitivt ser langt dyrere ut. Skinnklær, vesker, smykker og hårpynt er også prisvennlige om du velger riktig butikk. Selskapsvesker til 50 kroner, matchende smykker i moteriktige farger til 100 kroner og lekre belter i samme prisklasse.

  Et hett tips på tampen: Husk å ta med nok kofferter - og hold på lommeboka underveis. Lommetyver finnes også vinterstid.

 • Se vår bildespesial fra spansk juleshopping.
 • Les om Europas billigste taxfree-kjøp.

 • Spesielle julemarked i Europa.

 • Eksklusiv julegavejakt i Oslo.
 • Skoutvalget er enormt, og prisene hyggelige. Vis mer

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.