Købens heteste adresser

Strøget er ikke en av dem ...

Noma i Strandgade 93 er Købens beste gourmetrestaurant, ifølge kåringen byens beste. Foto: Visit Denmark
Noma i Strandgade 93 er Købens beste gourmetrestaurant, ifølge kåringen byens beste. Foto: Visit Denmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ferie i ny by eller gammel kjenning - det er alltid muligheter for å utvide horisonten og se andre steder enn du kanskje har sett før. Den beste måten å få det beste ut av en by på, er selvsagt å snakke med innbyggerne. København-magasinet Alt om København (AOK) gjør denne researchen lettere for deg med guiden Byens Beste.

Københavns verste hoteller

Dette er en liste over det beste byen har å by på, rangert etter københavnernes egne favoritter. Det er et panel fra Berlingske Tidende og AOK som har nominert de 100 stedene som har fått være med i avstemningen og konkurransen om vinnerplassene i en av de i alt 20 kategoriene: Beste kaffe, beste gate, beste bistro, beste fest, etc.

Du kan se hele listen på nettsidene til AOK: Byens Beste '09

Livsnyterens København

Beste gate

Dersom du skal til Københan i løpet av høsten eller vinteren, trenger du nødvendigvis ikke straks løpe til Strøget ... Sett heller kursen mot Nordre Frihavnsgade, som har fått flest stemmer i kåringen over byens beste gate. Denne sidegaten til den større Østerbrogade, kan by på delikatessebutikker, klesbutikker, kaféer og spisesteder. Blir du småsulten, kan du stoppe hos Peter Beier Chokolade og nyte hjemmelaget sjokolade solgt i løsvekt, eller en kopp varmende sjokolade om fingrene er kalde.

Best og billigst mat

Byens beste og billigste restaurant er ifølge avstemningen hos AOK, restauranten Wagamama i Tietgentsgade ved Tivoli. Her får du asiatiskinspirert mat i gode porsjoner servert ved langbord. Ifølge mange leserinnlegg hos AOK, skal du imidlertid være forberedt på ventetid for å få bord (det er ikke mulig å reservere), og begrenset service. Men maten skal altså være verdt topplasseringen som byens beste og billigste restaurant. "Restaurantenes svar på Ikea", skriver AOK.

Hot i København

Best for barna

Lei karuseller, sukkerspinn og berg- og dalbaner? Det er så menn ikke sikkert at du behøver å legge inn Tivoli som destinasjon på Køben-utflukten; skal vi tro avstemningen om byens beste, er det Naturcenter Vestamager som gir den beste barneopplevelsen. Naturseneret består av flere bygninger oppført på Amager Fælled på 1990-tallet, samt store skog, strand- og landområder. Beliggende kun 10 minutter fra metrostasjonen Vestamager, med muligheter for leie av sykler, fiskeutstyr og annet turutstyr ved inngangen.

Beste gourmet

For deg som gjerne vil ha et minneverdig måltid med på turen, er Noma i Strandgade 93 det beste tipset. Denne restauranten er en overlegen vinner av utmerkelsen byens beste gourmet 2009. Kanskje ikke veldig overraskende ettersom det ikke er noen outsider vi snakker om; Noma har to michelinstjerner og ble kåret til verdens 3. beste restaurant av britiske Restaurants i april i år. Dette er imidlertid ikke stedet du går om du er på budsjett; en 3-retters lunsjmeny koster 375 danske kroner, og en 12-retters middag koster 1200 danske kroner.

Beste butikk

Dersom du ønsker å shoppe under Køben-oppholdet, er det selvsagt mange muligheter. Den beste motehandelen gjør du ifølge byens beste-avstemning hos Núe på Frederiksberg. Adressen er Gammel Kongevej 111, hvor du finner designerklær fra Phillip Lim, Luella, Bruuns Bazaar m.fl.

Er du ute etter barneklær, er butikken Børnestafetten i Jægersborggade 5-7 den beste butikken ifølge kåringen i AOK. Dette er en bruktbutikk drevet av frivillige - prisklasse: billig. Purebaby er nestbeste barneklærbutikk - her selges økologiske og miljøvennlige baby- og barneprodukter. Adresse: Willemoesgade 4.