Brillene knuste i sammenstøtet med glassdøren.
Brillene knuste i sammenstøtet med glassdøren. Vis mer

Knusende sammenstøt

Glassdøren var ikke merket, og klager knuste brillene i sammenstøtet.

Publisert
Sist oppdatert

Ferieturen til Gran Canaria fikk en pang-start.

Krasjet

Klager knuste brillene sine da han gikk rett på en lukket glassdør, og krever at turoperatøren betaler for brillereparasjonen – pålydende kroner 950. Han begrunner dette med at døren ikke var merket ved tidspunktet for sammenstøtet, men at den ble merket umiddelbart etterpå.

Anlegget var ennå ikke ferdigstilt ved klagers ankomst, og merking av glassfasader pågikk. Det var bare det at altmuligmannen som utførte dette arbeidet ennå ikke hadde kommet til dørene inn til kafeteriaen …

Nekter skyld

Turoperatøren, Ving Norge, innrømmer imidlertid ikke skyld i saken, og henviser til en reiseforsikring for å få dekket skade eller tap av bagasje i ferien. De peker også på at det ikke er deres ansvar å påse at merking av glassruter blir gjort - selv om de anbefaler anleggene å gjøre dette. De bemerker også at iverksetting av forebyggende tiltak – i dette tilfellet merking av dørene etter sammenstøtet – ikke nødvendigvis betyr en innrømmelse av at noe er uansvarlig.

Nemnda usikker

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser gir i uttalelsen uttrykk for forståelse for begge parter. De konstaterer at klager fikk ødelagt brillene sine – med de kostnader det medførte – men uttaler at det umulig å avgjøre hvorvidt den umerkede døren utgjorde en fare, ettersom de ikke har konkret kjennskap til den aktuelle døren.

Nemnda skriver at de finner opplysningene for utilstrekkelige til å kunne komme med en anbefaling i saken.

Andre klagesaker

Hva kan du klage på, og hva gir rett på prisavslag eller erstatning? Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler hvert år mer enn 300 klagesaker knyttet til charterreiser. Her kan du lese mer om dine rettigheter.

Her finner du flere klagesaker.

 • De dummeste klagene kan du lese her.
 • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer