Knallforhold i fjellet

Vinterferieukene er godt i gang, og endelig kommer de store snømengdene også til trøndelagsområdet.

Fritt frem for knallhelg i vinterferie-Norge.
Fritt frem for knallhelg i vinterferie-Norge. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Deler av landet har vinterferie denne uken. Resten tar ferie i uke ni og ti. De fleste ser ut til å kunne kose seg med herlig skiføre. Mens det for et par uker siden var magert i bakkene i Midt-Norge, melder de store skisentrene her om mengder av puddersnø nå. Og nå er det snart tid for å vende snuten mot Norges antakelig mest spektakulæreskisted, Narvik.

Dypest

Snøen kom først i østlige fjelltrakter i år, og det er fortsatt her det er mest. Hemsedal troner nå på snøtoppen med mer enn to meter. Tyin-Filefjell, midt mellom Oslo og Bergen, melder seg også inn i toppsjiktet nå. Flere vestlige fjelltrakter har nytt godt av værskiftet som har gitt mer snø den siste uken.

Her finner du de fem skisentrene med mest snø akkurat nå.

Flere av sentrene melder at det nesten er for mye av det gode for tiden. Fordelen er at sjansen for en lang og fin skisesong øker betraktelig.

Pudder i Midt-Norge

I skrivende stund melder både Oppdal og Vassfjellet om store mengder nyfalt puddersnø. Hele 60 cm på Oppdal. Et kjærkomment tilskudd i vinterferien for det den midtnorske giganten, som dermed er oppe i 130 cm snø på det meste.

Lurer du på hvor du skal vende skituppene, eller hvor mye snø det er der du planlegger å tilbringe skiferien? Her finner du den totale oversikten fra Skiinfo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovende helgevær, men se opp for skred

Meteorologene melder om at været skal bli kaldere over store deler av landet til helgen. Og svært mange av oss vil få se solen i løpet av de nærmeste dagene. Været kan ikke gi deg unnskyldninger for å legge bort skiene, med andre ord.

NGI melder imidlertid om en viss fare for skred, spesielt i bratte heng på Østlandet:

Ustabile snøsjikt i fjelltraktene østafjells gir fare for at skiløpere kan utløse skred i bratte skråninger. Hører man drønn i snødekket må man unngå å gå i bekkedaler og inn i foten av bratte léheng. På Vestlandet og i Nord-Norge har det vært innslag av mildvær som har stabilisert snødekket i lavereliggende områder, men i høyfjellet vil man fortsatt finne ustabile sjikt i snødekket. På Svalbard ligger et sjikt med ustabilt snølag nederst mot bakken, og fjellsider som vender mot sektoren nord til øst er mest utsatt.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.