Kloakkstank ødela ferien

Et renseanlegg sørget for en stank som ikke var til å holde ut. De ferierende klaget saken inn for Reklamasjonsnemnda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alltid drømmeferien blir slik du håper. Når du bestiller pakkereise med hotell, burde du vel i alle fall kunne forvente at rommet lukter rent? Reisefølget, som hadde bestilt tur til Star Tours Blue Village-anlegg på Lanzarote, fikk en heller sterk opplevelse av det motsatte.

Uutholdelig stank

Reisefølget hadde bestilt en to-ukers tur til Lanzarote, med innkvartering på Blue Village-anlegget på Playa Flamingo. Ved ankomst ble de tildelt en nedslitt handicap-leilighet, hvor kloakklukten slo mot dem. Reisefølget kunne verken lufte eller bruke terrassen, da stanken var overveldende.

Flotte ferieanlegg, men hva hjelper det når hotellrommet stinker?
Flotte ferieanlegg, men hva hjelper det når hotellrommet stinker? Vis mer

Den stramme kloakklukten stammet fra en utluftningsskorstein, som var plassert fem meter fra klagernes soveromsvindu. Reisefølget krevde bytte av leilighet, noe som ble innfridd først etter fem dager. De ferierende mener at et prisavslag på fem dagsandeler av reisen, totalt kr 6.507, er å forvente.

Tilbyr 750 kroner i avslag

Star Tour betalte reisefølget en kompensasjon på kr 750 per person. Turoperatøren beklager videre at reisefølget ble plaget med vond lukt de første dagene av oppholdet. Grunnen til lukten er at leilighetskomplekset bruker renset avløpsvann, blant annet til vanning av plantene på anlegget. Ved helt spesielle forhold kan det oppstå kloakklukt fra renseanlegget, hvilket det beklageligvis gjorde i dette tilfellet.

Vond lukt – klar mangel

Vond lukt kan medføre en mangel i forhold til et bosted. Forutsetningen er at lukten er såpass sjenerende at det virkelig gjør utslag på bruksmulighetene av en leilighet eller et hotellrom. I dette tilfellet opplyste reisefølget at de verken kunne lufte eller ta i bruk terrassen, som følge av den stramme stanken.

Ifølge pakkereiseloven gir dette grunnlag for et forholdsmessig prisavslag. Prisavslagets størrelse vil i disse tilfellene være avhengig av hvor sjenerende lukten er. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser anbefaler at reisefølget totalt utbetales kr 1.500 per person.

Les mer om hva vi klager på, og hva vi kan forvente medhold i her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.