Bella Italia heter denne retten. Foto: KLM
Bella Italia heter denne retten. Foto: KLMVis mer

KLM får à la carte-meny

Dette er faktisk flymat.

Rynker du på nesa når du hører ordet "flymat"? Da er du nok ikke alene.

Det er nemlig ikke gitt at maten i luften smaker himmelsk. Heldigvis er det noen flyselskaper som legger en ekstra innsats i å tilfredsstille smaksløkene til passasjerene.

Fra og med 14. september får du nemlig kjøpt à la carte-retter på KLMs interkontinentale flyvninger fra Amsterdam. Dette er en ekstra tjeneste i tillegg til de vanlige måltidene, skriver KLM i en pressemelding.

Spesiallaget for passasjerer: Verdens første fly-cocktail?

Sunt og friskt

À la carte-menyen inneholder fire måltider: "Healthy Japanese", som er et lett, japansk måltid; "Bella Italia", som inneholder populære, italienske retter; "Indonesian rice dishes", som inneholder ulike tradisjonelle retter og "Vegetarian favourite", som er et eksklusivt vegetarisk måltid.

Indonesian rice dishes. Foto: KLM
Slik blir den servert. Foto: KLM
Japanese delight. Foto: KLM
Foto: KLM
Vegetarian favourite. Foto: KLM
Foto: KLM
Bella Italia heter denne retten. Foto: KLM
Foto: KLM

Se bilde av matrettene her!

Alle måltidene skal ha ferske og sunne ingredienser, og prisene ligger mellom 12 og 15 euro, som tilsvarer cirka 93 til 116 norske kroner. Les mer om måltidene på KLMS hjemmeside.

Les også: SAS serverer rosévin for første gang

Passasjerene kan bestille måltidene fra 90 dager i forveien til 48 timer før avgang. Til og med de som flyr på økonomiklasse fra Amsterdam, kan bestille KLMS à la carte-meny.

Men tilbudet gjelder ikke på alle flyreiser - Toronto, San Francisco, Tel Aviv og Cairo er unntaket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

À la carte-konseptet er faktisk ikke helt ukjent for KLM. Flyselskapet begynte nemlig så smått med à la carte-catering i fjor, men da kun på flyreiser til åtte destinasjoner fra Amsterdam. Nå har de utvidet menyen, ettersom passasjerene var veldig positive til konseptet.

Best på bakken: Se hvorfor flymaten ikke smaker like godt i luften

På topp ti-liste

Tidligere i år havnet KLM på 9. plass under kåringen av verdens beste flymat. Det var firmaet Skyscanner som står bak undersøkelsen.

Fra og med november i fjor frem til januar i år stemte 1.264 flyreisende på hva de likte best. Stemmene ble basert på: smak, valgmuligheter og servering, og det var flyselskapet Emirates stakk av med seieren. Sjekk hele listen her!