Spaavdelingen på Holmsbu spa.
Spaavdelingen på Holmsbu spa.Vis mer

Klisterfrie påsketips

Skjærgårdsliv, spa, tivoli og storby. Det er mange muligheter for en opplevelsesrik påskeferie uten ski på beina.

Spa

La andre ta seg av muskelslitet i skisporet og legg deg heller inn på spahotell og la musklene få en mer behagelig behandling.

Holmsbu spa som ligger idyllisk til på Hurum ved Oslo, har spesialpriser i påsken. Her kan du bo i dobbeltrom med fullpensjon (frokost, 2-retters lunsj og 3-retters middag) for 1.095 kroner per person. Da får du tilgang til spa-avdelingen med svømmebasseng, steambadstu, boblebad etc., men du må betale ekstra for behandlingene. Alternativt kan du leie en av de sjarmerende sjøbodene eller villaene med plass til fra fire til seks personer, for 1.095 kroner med fullpensjon inkludert. Se bilder fra spaet og hotellet ved å følge lenken under.

Comwell Hankø Hotell og Spa ligger på den andre siden av Oslofjorden fra Holmsbu, nærmere bestemt på Hankø - 15 minutters kjøretur fra Fredrikstad. Spa-avdelingen her var nybygget i 2002, og her er det basseng, trimrom, arrangerte aktiviteter og selvsagt behandlinger av forskjellig slag. Liten spaweekend med en overnatting, en behandling og frokost, lunsj og middag koster 1.745 kroner per persin i dobbeltrom. En uke med velvære, som omfatter fire overnattinger, tre 50-minutters behandlinger, fullpensjon og tilgang til spa-avdelingen, koster 4.995 kroner per person.

Holmsbu spa
Hankø spa

Drømmepåske

Hvordan tilbringer du helst påskeferien? (Avsluttet)
På en hytte i fjellet(45%) 47
På en strand langt unna(34%) 35
Med storbyopplevelser(21%) 22
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skjærgård

Når påsken er sen som den er i år, kan det friste mange å velge skjærgård og sjøliv i stedet for høyfjell og snø. Om du ikke har båt eller hytte som naturlig trekker deg til norske kyster, kan den svenske kysten fra Strömstad til Göteborg være et godt valg. Her finner du sjarmerende småbyidyll på rekke og rad.

Strömstad har mer å by på enn kjøtt og flesk til populære priser. Hva med båtturer, spa eller vandreturer ved kyst eller innland? Herfra går det også båt til Koster.
På nett: Turistinformasjonen for Strömstad og Koster

Kosterøyene er Sveriges vestligste øyer med bofast befolkning. Populær destinasjon for privatbåter sommerstid. Nordkoster og Sydkoster er forbundet med en taubåt. Nordkoster er minst av de to øyene, og her er alt stengt vinterstid - men det livner til igjen til påske.
På nett: Turistinformasjonen for Koster

Grebbestad er kjent for sin østers og hummer, og fiskerestaurantene er populære - og det er ikke uten grunn! Helgen etter påske arrangeres det mesterskap i østersåpning i den svenske skjærgårdsbyen, hvor man skal kåre hvem som er raskest og flinkest til å åpne østersene.
På nett: Turistinformasjonen for Grebbestad

Smögen med sitt bryggeliv og kunstnere vekkes til liv etter vinterdvalen til påske. Skjærtorsdag er den store dagen; da skal alt åpnes.
På nett: Turistinformasjon for Smögen

Kaffekos i Nyhavn i København. Vis mer


Storby

I midten av april begynner det å bli fint for en storbyferie, også ganske i nærheten. København, Stockholm og Göteborg er populære storbyer for nordmenn, som alle kan tilby en mer kontinental følelse enn Oslo. Du kan fly, eller du kan benytte buss eller tog.

Vi fant flybilletter til København for fra 352 kroner én vei med Norwegian i påskeuken, returbillettene koster fra 310 til 910 norske kroner, avhengig av reisedag. Hos Sterling koster billettene fra 354 kroner på utreise og fra 73 kroner for retur, avheig av reisedag. Til Stockholm koster utreisebilletten fra 242 kroner fra Oslo med Norwegian, og returbillettene koster fra 289 kroner. Med FlyNordic flyr du Oslo-Stockholm for fra 397 svenske kroner, og retur for fra 399 svenske kroner.

Med Swebus Express koster strekningen Oslo-Göteborg fra 211 kroner, Oslo-Stockholm koster fra 357 kroner en vei, og Oslo-København koster fra 357 kroner. Säfflebussen kjører også til Göteborg, Stockholm og Köbenhavn. Oslo-Göteborg koster 220 kroner én vei, og Oslo-Köbenhavn og Oslo-Stockholm koster 380 kroner én vei. Velger du tog til Göteborg, og du oppfyller kravene for rimeligste reise, kan du slippe med 199 kroner Oslo-Göteborg.

Storbyguide til Stockholm
Storbyguide til København

Oslo

Det nærmeste man kommer storby uten å forlate landegrensene, er Oslo. Påsken er egentlig en fin tid i hovedstaden; da reiser mange av byens innbyggere vekk, og en rolig puls inntar de ellers så travle bygatene. I april, når solen skinner, er man ikke vanskelig å be ut på uteserveringene, som kan yre med liv på denne tiden - om værgudene sprer solskinn over takene. Prøv en rusletur på Aker Brygge, ta årets kanskje første utepils, eller årets første is. Møvenpick på Karl Johan er populært og kan tilfredsstille de fleste smakslyster.

Oslofjorden. Vis mer


For påskestemning uten å dra på påskefjellet, kan du besøke Norsk Folkemuseum for påskefeiring med påskeeggutstilling, eggmaleverksted, hyttestemning osv. Påskeeggutstillingen "Fantasi på egg" er åpen i perioden 1. til 17. april, og Påskefeiring på museet foregår i perioden 9. til 17. april.

Mer om utstillingene på nett: Norsk Folkemuseum

"Cruise"

Du trenger ikke reise til Middelhavet eller Karibia for å reise på cruise - i alle fall så vil de nordiske fergeselskapene at du ikke skal tro det. Det nærmeste du kommer ekte cruisefølelse med havn i Norge, er nok Color Lines nyeste Kiel-båt, Color Fantasy. Her er det badeland, en stor spa- og fitnessavdeling, 163 meter lang handlegate, åtte restauranter mm.


Om du synes turen til Kiel er for lang, kan du selvsagt velge Danmark som destinasjon. DFDS har nylig renovert København-båtene sine, og Stena Line har gitt Fredrikshavn-båten Stena Saga et løft. Du kan se bilder fra båtene i disse bildespesialene:

Color Fantasy
Color Fantasys flotteste lugarer
Købenbåten Pearl of Scandinavia
Stena Saga

Hurtigruten er selvsagt også et alternativ - og her er i alle fall reisen målet, sammen med destinasjonene man kommer til underveis, selvsagt. En hel rundreise med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes og tilbake igjen tar 11 dager, og koster fra 7.780 kroner per person i perioden 1. mars til 14. april - med frokost inkludert. Ønsker du full pakke, med alle måltider inkludert i prisen, koster det fra 11.350 kroner per person i samme periode. Med Hurtigrutepasset kan du reise ubegrenset i 15 dager for 1.900 kroner. Utgifter til lugar eller hotellrom kommer i tillegg, lugar koster fra 275 kroner per person i standard dobbeltlugar.

Tivoli åpner til påske. Foto: Tivoli Vis mer


Fornøyelsesparker

Tivoli:
Tivoli i København åpner i tide for påsketuristene; første dag i fornøyelsesparken i sentrum av København, er 12. april, som altså er dagen før skjærtorsdag. Årets nyhet her er attraksjonen Himmelskibet, som ifølge fornøyelsesparken selv blir verdens høyeste karusell. Her loves du både utsikt og sommerfugler i magen, og når du tas opp snurrende i 80 meters høyde, tviler vi ikke på at det kan fremkalle både den ene og andre mageopplevelsen.

Tusenfryd:
Søndag 23. april er sesongens første dag på Tusenfryd, så det blir første helgen etter påskeferien. Da vil du kunne prøvekjøre den ferskeste attraksjonen på Tusenfryd; SpeedMonster, som skal ta den fra 0 til 90 km/t på 2 sekunder ...

Liseberg:
Göteborgerne gjør som oslofolkene, de drøyer åpningen av fornøyelsesparken til første helgen etter påske. De åpner 22. april, men har ingen store nyheter som Tivoli og Tusenfryd i år. En liten nyhet er en familieattraksjon som kalles Lilla Lots. Liseberg hadde imidlertid en stor nyhet i fjor; Kanonen, som er en samme type berg- og dalbane som årets nyhet på Tusenfryd.

Dyreparker

Om fornøyelsesparkene ikke har åpnet for sesongen ennå på ditt reisemål, er dyreparkene et alternativ for barnefamiliene. Her er noen populære dyreparker, og noen parker i nærheten til populære reisemål.

Dyreparken i Kristiansand
Parken er helårsåpen. Det er åpent daglig, med utvidete åpningstider helligdagene i påsken, fra 10 til 17. De dyrene som ikke er ute, kan sees i inneområdene.
På nett: Dyreparken

Nordens Ark
Parken er åpen hver dag, året rundt. Parken er åpen fra kl. 10 til 17 fom. 10. april. Her er alt fra nordiske gårdsdyr til ville dyr og eksotiske dyr fra et klima som likner det nordiske.
På nett: Nordens Ark

Stockholm
Skansen i Stockholm har åpent hele året, ut april er det åpent fra kl. 10 til 16. Her er både ville og tamme dyr, til sammen rundt 70 ulike arter.
På nett: Skansen

København
I København treffer du dyr på Zoologisk Have. Åpent kl. 9 til 17 på hverdager, og 9 til 18 på helgedager/helligdager i april. Dette er Danmarks best besøkte zoologiske hage.
På nett: Zoologisk Have

Strand

For deg som drømmer om litt varmere påske enn det du finner i Norden, har vi tatt med denne listen med sol- og strand-muligheter. Noen av charterselskapene melder om at det begynner å bli fullt i påskeferien, men vi har likevel greid å grave fram noen fristende strandttilbud ved hjelp av vårt restplassøk. Vi har kun sett på pakketilbud med bosted inkludert.

Påskesol
DestinasjonFraAvreiseAnt. dagerSelskapPris
KretaÅlesund8. april7/14Apollo3 498
KretaBodø8. april7Apollo3 698
AntalyaOslo8. april7Saga3 995
KyprosOslo10. april14Saga3 995
TorinoOslo11. april4Solfaktor Pluss4 105
AntalyaStavanger8. april7Saga4 395
TyrkiaBergen8. april7Ving4 955
KyprosTrondheim10. april7Ving5 195
TenerifeSandefjord9. april7Ving5 595
TenerifeÅlesund9. april7Star Tour5 695
Informasjonen er innhentet tirsdag 21. mars. Vi tar forbehold om endringer i priser og tilgjengelighet. Sjekk Restplassøket for oppdaterte tilbud.