Klart for caffélatte-generasjonen

Reisebransjen regner med færre turister neste år, men Italia kan bli sommerens vinner.

Reisebransjen skjelver i knærne selv om det prøver å skjule det som best de kan. Under presentasjon av sine sommernyheter for neste år, innrømmer Star Tour at nordmenns reiselyst i høst er betydelig redusert.

- Vi har trukket ned kapasiteten med 15 prosent i vinter, forteller administrerende direktør, Frode Hansen.

Flere forhåndsbestillinger

Informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, har tro på Italia til sommeren. Foto: Star Tour
Informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, har tro på Italia til sommeren. Foto: Star Tour Vis mer

Charterbransjen forventer at omkring 990.000 nordmenn vil reise på charter i år. Det er en svak oppgang fra i fjor. Neste år regner Star Tour med at 10 prosent færre, omkring 910.000, vil sette seg på charterfly til sydligere strøk.

Trøsten er at flere har forhåndsbestilt reiser for neste sommer, enn hva som var tilfellet i fjor. Før salgsstart har omkring 20.000 nordmenn bestilt sine sommerreiser med Star Tour, og det er ti prosent flere enn på samme tid i fjor.

- Vi satser tungt på Italia. Norge har fått det vi liker å kalle en caffélatte-generasjon som lever på pesto, pasta og andre italienske godbiter. Det er informasjonssjef Lena Peterssons argumenter for at Italia er Star Tours nye satsningsområde i sommer.

Noe blir billigere

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange prospektive turister nå er preget av en urolig verdenssituasjon og økonomiske nedgangstider. En sterk krone og billigere drivstoff til flyene kan imidlertid gi en liten positiv puff. Neste år er det faktisk enkelte reiser som blir billigere, hevder Petersson:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det blir for eksempel billigere å reise både til Nice og Bulgaria.

  • Hva er nytt, hva forsvinner og hva funket ikke?
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.