Klagestorm mot Rygge

Rygge (NTB): Moss Lufthavn Rygge sliter fortsatt med «barnesykdommer» etter en måneds drift.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ennå ikke funnet løsninger på forsinkede fly inn til Rygge, og en rekke kveldsfly har derfor enten landet på Rygge etter flyplassens vanlige stengetid eller blitt omdirigert til Gardermoen.

Forsinkelsene for de nye Norwegian-rutene til og fra flyplassen har vært mange, skriver Fredriksstad Blad.

Ni timers forsinkelse

Det siste som har irritert passasjerene, er Norwegians ombooking av den oppsatte formiddagsruten fra Rygge til Warszawa.

<i>Foto: Kristin Sørdal</i>
Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Avgangen er endret fra klokken 9.30 til 18.30. En forskyvning på hele ni timer har ikke bare sterkt forkortet Warszawa-oppholdet for de reisende. Mange er også blitt tvunget til å endre allerede inngåtte avtaler.

- Flyplassen i Warszawa har laget et sommerprogram som avviker fra de tidene som var satt opp da vi opprettet ruten. Som en av de sist ankomme rutene gis vi lav prioritet. Derfor er avgangstidspunktet blitt endret, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

Se hvilke ruter som går fra Rygge her.

Men det er ikke bare i luften hvor problemene oppstår. Sist lørdag måtte ankomne passasjerer vente i 50 minutter fra ettermiddagsflyet fra Malaga var landet til koffertene lå på bagasjebåndet.

Administrerende direktør Pål Tandberg i driftsselskapet RSL sier han er glad for innspillene fra passasjerene.

- Det har vært en del problemer når flyplassen skal håndtere to fly samtidig. Til det har bemanningen vært for liten. Det retter vi på nå, sier han.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer