Klagde på charterturen: Fikk 3000

DinSide Reise bringer deg klagestatistikkene fra Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Klagde på charterturen: Fikk 3000

  1. Vinnere og tapere
  2. Tabell: Ving tapte flest

Det skal være deilig å reise på ferie. Du ønsker deg sol, varme og en avveksling fra hverdagen. Men det er ikke alltid det blir slik. Av og til opplever reisende ting som kan spolere hele ferien. Reiser du charter er det da fristende å klage til reisearrangøren. Mange gjør det – og noen får medhold. DinSide Reise vil i tiden fremover gå gjennom aktuelle saker fra reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og gi deg innsyn i dokumentene.

Mange klager

Reklamasjonsnemnda behandler klagesaker på løpende bånd. Men med bare én ansatt er det snakk om lang behandlingstid. Rundt åtte måneder må du i alle fall regne med. Og det er etter at du først har klaget til – og blitt behandlet av operatøren. Les mer om hvordan du klager og hva du kan klage på 14724>her.

Nemnda møtes ca. én gang i måneden for å behandle saker. Fra hvert av disse møtene vil DinSide Reise bringe deg resultater og statistikker. Så kan du ved selvsyn se hva reisende klager på, hvilke selskaper som mottar klager, og hvilke klager som får medhold.

Juni-møtet

Ikke alle opplever charterturen som en drømmereise. 
Foto: Ingunn Aamodt Foto: Ingunn Aamodt
Ikke alle opplever charterturen som en drømmereise.
Foto: Ingunn Aamodt Foto: Ingunn Aamodt Vis mer

Av 17 behandlede klagesaker er kun tre avgjort i favør av klageren i denne behandlingsrunden. To av dem til ulempe for Ving og en til ulempe for Haga reiser. Men i denne runden er det Saga og Ving som har fått mest klager. Apollo har ingen klager i denne runden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

14985>Her finner du oversikten, og 14990>her kan du se hva folk klager på, og hvem som vinner frem.

Toppen av isfjellet

At et selskap har få eller ingen klager i reklamasjonsnemnda er ikke ensbetydende med at selskapet ikke mottar klager. Før saken havner i nemnda blir klagen nemlig behandlet hos charteroperatøren. Inngår operatør og klager forlik her, går ikke saken videre. Faktisk ser vi også at mange av dem som sender klagen sin til nemnda allerede har en erstatning fra selskapet. Disse er med andre ord ute etter enda mer. Dessverre får vi ikke innsyn i selskapenes egne klagearkiver.

Billig reise?

Tør du reise charter likevel? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.