<strong><strong>UTEN SKI:</strong></strong> Advarselsskiltene er mange langs skinnen. Foto: Privat
UTEN SKI: Advarselsskiltene er mange langs skinnen. Foto: Privat Vis mer

Kjøre ned bakken uten ski?

Her kjører britiske David ned bakkene i Mieders uten å bruke bremsene.

Publisert
Sist oppdatert

Snømangel rammer både norske skisentre og skisteder i Alpene i forsesongen. Og selv om noen får sving på løypene, er nok de grønne/brune bakkene foreløpig i flertall. Og da kan det kanskje være smart å satse på tilbud som dette i Mieders i Østerrike.

Her kan nemlig turister ta banen opp, for å sette seg i en liten vogn som følger et enkeltspor ned til bunnen av bakken. En rolig og fin sightseeingtur? Nei, ikke nødvendigvis.

For i videosnutten under ser vi britiske David rase ned bakken i en liten vogn, uten bremser, mens han filmer. Og han er kun sikret med et topunkts sikkerhetsbelte. Verdens skumleste berg- og dalbane?


Mieders ligger på 1.000 meters høyde, med anlegg opp i 1.680 meter over havet. Mer om Mieders her.

Se Davids film her:

Ville berg- og dalbaner 2010: 139 meter over bakken?

Lignende moro?

Vil du prøve halsbrekkende svinger og fart i norske skianlegg, uten å ta skiene fatt, kan du for eksempel teste ut bob- og akebanen på Lillehammer. Den er tilgjengelig for turister både sommerstid og vinterstid.

De har nå åpnet for vinteren, og alle over 10 år kan prøve bob-rafting (over 12 om ikke ifølge med foresatte). For fra 16 år og opp er også skeletonraft og taxi-bob et alternativ. Om sommeren kan man kjøre hjul-bob i anlegget. Fremmedord? Ja, men har du mage for litt fart og spenning, og befinner deg i Lillehammerområdet, kan du sjekke her.

Bob- og akebanen er 1.710 meter lang, med største fall på 15 grader.

Også Beitostølen har bob-bane. Den kan brukes sommerstid, og ligger i slalåmbakken. Vognene kan minne litt om de vi ser i den østerrikske mono-railen på filmen og bildene over.

Tips gjerne andre om lignende tilbud i inn- og utland, i debatten under artikkelen.

Mer om ferie i Norge.

Mer om Alpene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer