<b>BILLETT-APP:</b> Her ser du hvordan appen vil fungerer og hvordan den digitale togbilletten vil se ut. Foto: NSB
BILLETT-APP: Her ser du hvordan appen vil fungerer og hvordan den digitale togbilletten vil se ut. Foto: NSBVis mer

Kjøp togbillett med mobilen

Fra i dag av kan du kjøpe billett med NSBs nye app.

«Nå slipper NSBs kunder bruke tid på å lete etter en billettautomat når de skal ta toget. De som har en smarttelefon i lomma kan enkelt kjøpe billetten med NSBs nye app.»

Det opplyser NSB i en pressemelding.

Nå skal alle NSBs kunder kunne benytte seg av tjenesten.

– Samtlige skal kunne bruke løsningen og minipris er også inkludert i appen. Alle billetter som er til salgs på nettet, skal være mulig å kjøpe via appen, sier Torkel Engeness, administrerende direktør i Intelecom, til DinSide.

Det er Intelecom som har levert billettautomat-appen til NSB.

Les også: NSB lanserer billett-app

– Som å ha billettautomat i lomma

En av de største fordelene med mobil-billetten, er at du slipper å hente ut billetten på en av billettautomatene på stasjonen.

– Kundene foretrekker selvbetjente betalingsløsninger, og med den nye kjøpsløsningen gjør vi det enda lettere for kundene våre. Dette er veldig enkelt, og som å ha billettautomat i lomma, sier NSBs konsernsjef, Geir Isaksen, i pressemeldingen.

 Foto: NSB
Foto: NSB Vis mer


Slik bør det også bli langt enklere å unngå ekstragebyret på 20 kroner, som NSB krever ved kjøp av billett om bord på toget.

For å kjøpe billett ved hjelp av NSB-applikasjonen, må man først opprette en profil på nsb.no, og legge inn kredittkortinformasjon. De som har kjøpt periodebillett på nsb.no har allerede en slik profil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne frokosten vil ingen ha

130.000 nedlastinger

18. november var appen for Android-telefonene klar, mens iOS og Apple-versjonen kom noe senere. Reisende med Gjøvikbanen var de aller første som fikk benytte seg av appen og har kunnet kjøpe billetter via mobilen siden november.

NSB sa først at mobil-appen skulle være tilgjengelig innen 1. april, men ettersom utviklingen har vært vellykket, ble de klare to måneder før tiden.

Så langt skal det ha vært 130.000 nedlastinger av NSB-appen.

– Mange lever en travel hverdag og dersom du allerede står på togperrongen, er det godt å vite at du ikke trenger å lete etter en billettautomat for å skaffe deg gyldig billett, sier Isaksen.

Kjøp bussbillett med mobilen

Men det er ikke bare togbilletter som er mulig å få tak i via mobilen. Dersom du skal til Trondheim og kjøre kollektivt, kan du også laste ned en app på smarttelefonen og opprette mobilkonto.

Busselskapet AtBs mobile billettløsning kalles Mobillett, og gir mulighet til å kjøpe enkeltbillett på buss og trikk i Trondheim, i Klæbu og på rute 37, 98, 301, 391, 501 (innenfor sonen stor-Trondheim), ifølge nettsiden.

Du bør bestille billetten før bussen/trikken kommer slik at den er klar ved ombordstigning. Mobilletten er gyldig i 1 time 30 minutter fra den er kjøpt og i appen vises det en animasjon som tydelig angir hvor lenge billetten er gyldig. Klikk her dersom du ønsker mer informasjon om mobilletten.

Mobilbillett-løsningen finnes foreløpig ikke i Oslo. Dersom du ikke har kjøpt billett før du går om bord i bussen, blir du straffet for det. Da må du faktisk betale 50 kroner for enkeltbilletten.