Kjøp ren oksygen på flyplassen

Lar du deg plage av lange flyturer og dårlig kabinluft lar du kanskje deg redde også. Ren oksygen er på vei!

I Japan har det rukket å bli en farsott, og har du vært innom byer som Hong Kong, Mexico City eller Beijing har du også kanskje hørt ryktene. Oksygenbarer er ”hot” og nå skal de innvadere flyplassene.

Sunt eller bedrag?

Woody Harrelson står bak "The Los Angeles Oxygen Bar". Vis mer

For hvor passer de egentlig bedre? Oksygenbarene dukket opp sent på 90-tallet som siste skrik i helsekretser. Konseptet er enkelt, du legger deg i en stol, får to luftslanger stukket opp i nesen og så sprøytes det på med rent oksygen. 15 – 20 minutter koster rundt 120 kroner.

Oksygenbarene har gjort stor suksess i storbyer plaget av forurensing. Den amerikanske skuespilleren Woody Harrelson åpnet Los Angeles Oxygen Bar i 1997, og serverer kundene oksygen med smaker som Eukalyptus, Niravana og Sublime.

Tanken, eller håpet, er at oksygen gir energi, øker utholdenheten og lar kroppen slippe ut opplagrede giftstoffer. Med andre ord, akkurat som bestilt etter en 12 timers økt med dårlig kabinluft og tung turbulens. Det er imidlertid tynt med faktiske bevis for at opptak av rent oksygen gir disse effektene og at jevnlig bruk ikke har nevneverdige bivirkninger.

Calgary først

Calgary International Airport har allerede fått sin egen luftlunge. OraOxygen serverer diverse helseprodukter og, selvfølgelig, ren oksygen.

- Alle vet hvor viktig velvære er for folk på reise, vi kan tilby 15 minutter med frisk oksygen, samtidig som kunden kan få massage, manikyr og fotpleie. Etterpå har vi selvfølgelig en dusj til disposisjon, forteller president for OraOxygen i Canada, Suzanne Letourneau til DinSide Reise.

Har du ikke planer om en tur til Canada med det første kan du søke trøst i at OraOxygen planlegger å etablere seg rundt i Europa innen året.

Billig reise?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive dine egne reisebrev.