Siste smak av sommer i høstferien?<br />
Foto: Håkon Særsten Foto: Håkon Særsten
Siste smak av sommer i høstferien?
Foto: Håkon Særsten Foto: Håkon SærstenVis mer

Kjøp høstferien nå!

Det er allerede temmelig fullt på flyene til Syden i skolenes høstferie. Har du fremdeles ikke handlet, men ønsker deg til sydligere strøk, bør du reagere nå.

Før brukte man høstferien til å plukke poteter – nå reiser man til Syden. Det vises også på etterspørselen etter charterreiser i skolenes høstferie. Dersom du ikke allerede har bestilt seter til en plass under solen denne uken, har du en stor utfordring foran deg.

 • Lurer du på når høstferien er? Se vår oversikt over skoleferiene i hele landet.
 • Tidlig fullt

  - Det ble fullt tidlig i vår, sier Marie-Anne Zachrisson, salgssjef i Saga Solreiser. I hvert fall er det fullt på avgangene lørdag og søndag i høstferieuken, forteller hun.

  Dersom du ikke være borte en uke, har du fremdeles muligheter til å oppleve sol og sommer på Costa Brava-kysten.

  - Vi har et titalls plasser igjen til Costa Brava, fra mandag til fredag i høstferieuken. Dette koster rundt 4.500 per person. Vi har også en del storbymuligheter – som til London – og ellers er det flere muligheter dersom man har anledning til å vente med avreise til 2. oktober, forteller Zachrisson.

  Muligheter for den som er fleksibel

  Star Tour har også fulle fly i høstferieuken, og har hatt det i flere måneder.

  - Det er stappfullt fra Oslo, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson. Det eneste alternativet er om man har mulighet til å kombinere det med en 2-ukers ferie, eller man kan sette seg på en avbestillingsliste og hoppe på det man får, sier Petersson.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Som hos Saga Solreiser, åpner det seg også flere muligheter for reise med Star Tour dersom du kan være litt fleksibel i forhold til avreise og hjemkomstdager.

  - Dersom man kan ta en ekstra feriedag, kan man få en uke på Kypros fra 4.895 per person, med avreise 1. oktober. Det er også noen ytterst få seter til Mallorca med avreise mandag 1. oktober, til priser fra 4.845 kroner per person. Kan man drøye avreise til onsdag i høstferieuken, har vi ledige plasser til Tunisia fra 4.295 per person, forteller Petersson.

  Større fly

  Apollo har heller ikke mange ledige plasser, men noen muligheter er det også her.

  - Jo da, vi har ledige seter i høstferien, sier driftssjef i Apollo, Ulrikke Nilsson. Vi har en del ledige plasser til Korfu, da vi har fått et større fly enn det som opprinnelig var satt opp - så der har vi fått rundt 100 seter ekstra. Prisene begynner på 3.000 kroner per person, forteller Nilsson.

  Reis fra Vestlandet

  Hos Ving får vi beskjed om at høstferien har vært full lenge.

  - Det er mange som vil forlenge sommeren litt, sier salgssjef i Ving, Christian Lunde. I uke 40 har vi kun enkeltplasser ut fra Oslo. Muligheten er imidlertid å reise fra en annen landsdel. Østlendingene kan dra fra Bergen eller Trondheim, vi vet at mange gjorde det i fjor. Der er ferien til andre tider, så der er det flere muligheter akkurat denne uken. Fra Bergen i uke 40 har vi ledige flyseter til både Mallorca, Santorini, Hellas og Spania. For spesifisert bosted koster det fra 5.600 kroner per person til Mallorca, forteller Lunde.

 • Bruk vår chartersøk-applikasjon til å søke etter ledige plasser til Syden

 • Søk etter rimelige reiser i vår restplassliste

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.