Kjøp pizza, få flyrabatt. Foto: Colourbox.com
Kjøp pizza, få flyrabatt. Foto: Colourbox.comVis mer

Kjøp Grandis, få billigere flybillett

Siste nytt er flyrabatt på pizza-esken.

Fem millioner pizzaesker med Grandiosa går ut i butikkene med en kampanje der pizzakjøperen får rabatt på SAS-billetter.

Kampanjen starter 1. januar og varer frem til mai, men du kan finne eskene i butikkene allerede før jul enkelte steder.

- Vi ser dette som en god mulighet til å snakke til en bredere del av befolkningen. Vi ønsker derfor alle nye, gamle og eksisterende kunder velkommen om bord, og gir 100 kroner i rabatt per reise frem til 1. mai 2010, sier markedssjef i SAS Camilla Forberg, i en pressemelding fra selskapet.

Det blir imidlertid ikke mulig å hamstre esker for større rabatt. En rabatt per billett.

Er dette lov?

Tilgift kalles dette gjerne. Det har nå blitt lovlig etter ny markedsføringslov. Dermed er det bare å være forberedt på at pizza+fly=sant og tilsvarende eksempler er noe du vil treffe på oftere i tiden som kommer.

Forbrukerombudet oppfordrer deg som kunde å vurdere pris nøye, og ikke se deg blind på rabatten.

- Vær kritisk til kuponger og tilgift, skriver ombudet på sine nettsider etter innføringen av ny markedsføringslov.

Et tilbud som dette fra SAS er bare en annen måte å markedsføre et prisavslag på. Priser som oppgis uten kupong må etter markedsføringsloven være reelle, det vil si at varen eller tjenesten i perioden rett før kupongkampanjen må ha blitt solgt i et visst antall til prisen som oppgis uten kupong. Forsjellen fra tradisjonelle salg, er at tilbudet bare gjelder kunder som har kupong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Satt på spissen kan man si at de som ikke har kupong ender opp med å sponse kunder som har kupong, skriver Forbrukerombudet.

DinSides råd er å sjekke flyprisene nøye før du slår til på denne typen tilbud. Hundre kroner i avslag er ikke all verden i dagens marked. Sjekk heller våre fem triks som kan hjelpe deg til de billigste flybillettene og flyselskapenes egne råd.

Gammel pizza

Grandiosa står for omkring halvparten av salget av frossenpizzaer i Norge. Originalvarianten ble lansert i 1980. I vår dukket det opp en ny variant, som ble testet av DinSides helseredaksjon.

Svenskene har også sin Grandiosa-variant, men den har et helt annet innhold enn den norske.