Kjentmann i lommeformat

GPS: Glem utbrettskart og guidebøker. I Amsterdam kan du leie din egen kjentmann i lommeformat.

<i>Foto: City Navigators</i>
Foto: City Navigators Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

City Navigators kalles utstyret, som altså er en håndholdt GPS (Global Positioning System) - forhåndsprogrammert med alt en turist i en ukjent by ønsker å vite noe om. Hoteller, restauranter, barer, severdigheter, kanaler, gater, spaserturer ... Det er 500 forhåndsprogrammerte steder og ruter i den håndholdte GPSen, så her er det vel gode sjanser for at du finner noe nyttig.

500 adresser er en god del mere enn du finner i en hvilken som helst guidebok i papirformat, og dessuten har dette systemet en stor forse i forhold til papirløsninger i kart og guide: Den vet hvor du er til enhver tid, og kan fortelle deg nøyaktig hvor du skal gå for å finne fram. Og trår du feil underveis, så kan den kjekke kjentmannen i lommeformat hjelpe deg med å komme tilbake på rett kjøl, ganske enkelt.

Den håndholdte GPSen kan leies på ulike hotell rundt om i Amsterdam, og koster fra 16 euro per dag til 70 euro per uke. I norsk valuta tilsvarer dette fra 128 til 560 kroner.

Men kanskje har du utstyret allerede?

Det som er nytt i Amsterdams tilfelle, er at du kan leie alt utstyret der og da. Det du imidlertid kan ta med i betraktningen, om du vurderer dette som en løsning fremfor papirprodukter, er at det selvsagt er mulig å laste ned slike programmer til din egen mobiltelefon, PDA eller håndholdte GPS, om du har utstyr som støtter dette.

Ekstern lenke: City Navigators på nett

DinSide Data har testet GPS-navigering på mobilen

Mer om reiselitteratur på DinSide Reise: Klikk her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!