Kjemper mot nedleggelse

Sjerp Jaarsma vil beholde stedet hvor Heinekensjefen ble holdt fanget etter kidnappingen i 1983. Han tjener penger på turister som vil se stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jaarsma, som arrangerer guidede turer rundt i området hvor Alfred Heineken ble kidnappet, kjemper nå en kamp for at lagerbygningen hvor Heineken og hans sjåfør ble holdt fanget skal få stå. Det er byrådet i Amsterdam som har besluttet at lagerbygninen skal rives, men Jaarsma mener bygningen er av historisk verdi i Nederland. Det er den nederlandske avisen Algemeen Dagblad som melder dette.

Jaarsma har også egeninteresser i dette ettersom han driver guidede turer hvor du blir tatt med rundt i Amsterdam for å lære mer om den spektakulære og utspekulerte kidnappingen.

30. november 1983 ble selveste Alfred Heineken, toppsjefen i Heineken Breweries og Nederlands rikeste mann på den tiden, kidnappet sammen med sin sjåfør foran bryggeriets hovedkarter "Pentagon". I 21 dager ble de holdt fanget i to små celler bak falske vegger i en lagerbygning i et industriområde nær havnen i Amsterdam.

Til slutt valgte man å betale ut løsesummen på 35 millioner guilden (cirka 130 millioner kroner), og Heineken og hans sjåfør ble løslatt.

Hvis han ikke klarer å redde bygningen, ønsker Jaarsma å kjøpe hele bygningen og flytte den til et område nord i Nederland for å lage museum av bygningen.

Drømmer du om en tur, kan du bestille omvisning på Jaarsmas hjemmeside.

Mer fra Nederland:Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!