Kjekt å vite


Fyldig og god informasjon finner du på sentret for besøkende og reisende i Sør-Australia. Her ligger en solid database for overnattingssteder i alle prisklasser - 160 bare i Adelaide by. Let også etter festivaler, attraksjoner og turer. Kangaroo Island er en rådyr, men populær øyhit.

Byen har fire fysiske sentra rundt i sentrale deler.

Byguider

Verdt å vite er at Adelaide tilbyr byguider som uten vederlag fyller inn manglende informasjon eller retningssans. De holder til rundt Rundle Mall og har orienteringstur hver ukedag kl 9.30 (fra besøkssentret).

For lokal takst, kan du ringe en døgnåpen oversettings- og tolkningstjeneste. Denne assisterer i å omsette alle språk til engelsk. Telefonnummer: 13 14 50.

Gratisbusser i sentrum. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Kollektiv bussbane

Tog, buss og fly tar deg inn og ut av byen. Innad i byen går trikker, drosjer og mange busser stadig vekk. Loop 99C og Bee Line 99B er gratisbusser i sentrum. Det er også mulig å leie bil eller sykkel. O-bahn er for øvrig et spennende alternativ. Dette er buss/tog-hybrid hvor busser kjører på skinner (!). Med grønne omgivelser og fart opp mot 100 kilometer i timen, anses "bussbanen" som verdens lengste og raskeste av sitt slag. Se Adelaide Metro for fullstendig oversikt over kollektivtrafikken.

Les videre:

>> Rågrønne friluftsopplevelser
>> Attraksjoner: Nok å gjøre og drikke
>> Shopping, mat, uteliv
>> Familiebyen
>> Sykepleierstudent i Adelaide
>> Adelaide i BILDER