Kjapp og fargerik fra Gyldendal

Ungdommelig, frisk og fargerik er Spiralguidene fra Gyldendal.

Kjapp og fargerik fra Gyldendal
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Kjapp og fargerik fra Gyldendal

Du får Gyldendals Spiralguider for land, områder og storbyer. Vi har kikket på Roma-guiden, men du får Spiralguide til Algarve, Gran Canaria, Kypros, Mallorca, Irland, London, New York og Paris. Boken er skrevet av engelskmannen Tom Jepson, og er opprinnelig utgitt på det engelske AA forlaget (The Automobile Association).

Spiralguide til Roma

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
En god del bakgrunnsstoff, myter, historier og merkverdigheter i bokens første kapittel. På tur gjennom byens severdigheter får du god informasjon om hva, hvorfor og historie.

Praktisk informasjon:
Eget kapittel med mye nyttig praktisk info, som klesstørrelser, nødnummer, konsulater og ambassader. Her er også en veldig kjekk ordliste med nyttige ord og uttrykk, samt en utmerket ordliste til hjelp ved tolkning av menyen. Også god informasjon på transport, overnatting, samt guide til steder å spise, shoppe, drikke og danse – inndelt i bydel. Gode, detaljerte gatekart.

Brukervennlighet:
Boken er fargekodet og inndelt i forskjellige bydeler, samt egne kapittel for historie, praktisk informasjon, utflukter og forslag til vandreruter i den evige stad. Severdigheter du absolutt bør få med deg, er merket med stjerner. Severdigheter, restauranter og barer har dessuten karthenvisning, som gjør det lett å finne fram.

Budsjett-tips:
Henvisning til billig overnatting, og dessuten en halv side om hvordan du kan spise rimelig. Ellers ikke mye budsjett-tips.

Bilder:
Rikt illustrert med 250 fargebilder pluss flere sider med detaljerte bykart. Viser godt hva du vil komme til å se, og hva du bør se etter – og forklarer deg hvorfor.

Konklusjon:
En god guidebok som er lett å finne fram i. Veldig bra med detaljerte kart og karthenvisninger fra teksten i boka. Godt med flotte bilder. En bok som egner seg både til planleggingen og underveis. Mye godt for pengene, og spiralen i ryggen på boka er faktisk nyttig; boken holder seg oppslått på den siden du vil uten at du må holde på boken.

Terningkast: 5

Utgivelsesår: 2001
Vekt: 206 sider/297 gram
Pris: 199 kroner
Forlag: Gyldendal

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel