Kjærlighetsreder fra nord til sør

Bortgjemt og fredelig, hett og heftig er stikkord når DinSide Reise velger seg hotell 14. februar.

BONDEROMANTIKK: Hotellet huser restauranten De fem stuer. I Grevens utsikt skjermer en seg fra de øvrige stuene og tar for seg av en prektig utsikt.
Foto: Inga Ragnhild Holst
BONDEROMANTIKK: Hotellet huser restauranten De fem stuer. I Grevens utsikt skjermer en seg fra de øvrige stuene og tar for seg av en prektig utsikt.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På stortromma i Oslo

Høyt over Oslo ligger det bonderomantiske etablissementet Holmenkollen Park Hotell Rica. Hotellet huser i tillegg til en flott restaurant, en luksuriøs suite med flere bad, peis, bibliotek og store senger, alt med en stor dæsj storbonderomantikk. Døgnprisen på 300-suiten er 14.000 kroner.

(Kongeveien 26, 0787 Oslo, tlf.: 22 92 20 00)

 • DinSide Reise har sett suiten – les mer om dette her.
 • Nytt i Oslo

  Hotell Bastion fikk nye, friske rom og suiter i november. Suitene er utstyrt med boblebad, og ligger et kvart steinkast fra alt av museer og andre Oslo-attraksjoner. Suiteprisene er kanskje det som trekker mest: Den beste suiten koster 4.000 kroner, og det er langt under prisen på suitene hos de andre store Oslohotellene.

  (Skippergaten 7, tlf.: 22 47 77 00)

 • Hemmelig Osloperle – vi har besøkt Hotell Bastion
 • Vel og være

  Selje Hotel & Spa Thalasso byr på skjønnhetsbehandling, kostholdsveileding og annen kroppsforpleining. Dersom en ikke har motforestillinger mot å kline med en kjæreste innsmurt i forskjønnende leire, er spaet et utmerket område å gjøre kur til sin hjertes utkårede. I nærheten ligger ruinene etter St. Sunnivakirken og St. Albanuskirken. Klosterruinene blir i dag brukt til både messer og vigsler.

  (Selje Spa og Høyfjellshotell, 6740 Selje, tlf.: 57 85 88 80)

 • Ta time out på spa
 • Rosenrødt på Røros

  NOSTALGI: Ekte gammeldags nostalgi er godt for romantiske sjeler. Her fra Røros.
Foto: Kristin Sørdal
  NOSTALGI: Ekte gammeldags nostalgi er godt for romantiske sjeler. Her fra Røros.
  Foto: Kristin Sørdal Vis mer

  Kulde, nostalgisk arkitektur og friskusaktiviteter – Røros er romantisk så det holder. Bergstaden tilbyr tilreisende utfordrende aktiviteter; Hundekjøring, kanefart, skiterreng og scootersafarier. I tillegg finnes det museer som viser frem historiske spor fra den mer enn 350 år gamle trønderbygda. Fra 19.-23. februar er det Rørosmartnan som gjelder. Sjekk ut Vertshuset Røros i et av bergstadens eldste gårder.

  (Kjerkgata 34, 7374 Røros, tlf.: 72 41 24 11)

 • Bergstaden i bilder
 • Rorbumoro

  Elskov akkompagnert av sjøsprøyt? Dra til Lofoten. Reine, Sakrisøy, Å og Svolvær er steder der det er mulig å få leid rorbuer prektig beliggende ved sjøen. Prisene starter på 500 kroner. På Anker brygge i Svolvær er det mulig å leie en luksusvariant av rorbua med to soverom, to bad og stort kjøkken fra 2.000 kroner.

  Is og nordlys

  Nordlysigloen i Alta tilbyr overnatting i det vel 1.100 kvadratmeter store bygget laget av is. Inne i hotellet ligger temperaturen et sted mellom 3-7 minusgrader, men ifølge reklamen skal det være lunt og varmt å sove all den tid en blir pakket inn i reinskinn og varme soveposer. Hotellet er hovedsaklig åpent for grupper, men vi får via telefon opplyst om at skal la seg gjøre å booke inn som par.

  (Alta Friluftspark, Storelvdalen, 9518 Alta, tlf.: 784 333 78)

  Flere valentinertriks

 • Romantikk på restaurant
  - landets mest forførende spiseetablissementer

 • Åtte vinterlige kjærlighetsaktiviteter
  - moro for to.

 • Bli kåt, lykkelig og glad
  - tilbake til introartikkel
 • Kilder: Boken ”En reise i Norge. Særpregede overnattingssteder i Sør-Norge samt artikler fra DinSide Reises arkiv.