Kjærlighetsreder fra nord til sør

Bortgjemt og fredelig, hett og heftig er stikkord når DinSide Reise velger seg hotell 14. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
BONDEROMANTIKK: Hotellet huser restauranten De fem stuer. I Grevens utsikt skjermer en seg fra de øvrige stuene og tar for seg av en prektig utsikt.
Foto: Inga Ragnhild Holst
BONDEROMANTIKK: Hotellet huser restauranten De fem stuer. I Grevens utsikt skjermer en seg fra de øvrige stuene og tar for seg av en prektig utsikt.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På stortromma i Oslo

Høyt over Oslo ligger det bonderomantiske etablissementet Holmenkollen Park Hotell Rica. Hotellet huser i tillegg til en flott restaurant, en luksuriøs suite med flere bad, peis, bibliotek og store senger, alt med en stor dæsj storbonderomantikk. Døgnprisen på 300-suiten er 14.000 kroner.

(Kongeveien 26, 0787 Oslo, tlf.: 22 92 20 00)

 • DinSide Reise har sett suiten – les mer om dette her.
 • Nytt i Oslo

  Hotell Bastion fikk nye, friske rom og suiter i november. Suitene er utstyrt med boblebad, og ligger et kvart steinkast fra alt av museer og andre Oslo-attraksjoner. Suiteprisene er kanskje det som trekker mest: Den beste suiten koster 4.000 kroner, og det er langt under prisen på suitene hos de andre store Oslohotellene.

  (Skippergaten 7, tlf.: 22 47 77 00)

 • Hemmelig Osloperle – vi har besøkt Hotell Bastion
 • Vel og være

  Selje Hotel & Spa Thalasso byr på skjønnhetsbehandling, kostholdsveileding og annen kroppsforpleining. Dersom en ikke har motforestillinger mot å kline med en kjæreste innsmurt i forskjønnende leire, er spaet et utmerket område å gjøre kur til sin hjertes utkårede. I nærheten ligger ruinene etter St. Sunnivakirken og St. Albanuskirken. Klosterruinene blir i dag brukt til både messer og vigsler.

  (Selje Spa og Høyfjellshotell, 6740 Selje, tlf.: 57 85 88 80)

 • Ta time out på spa
 • Rosenrødt på Røros

  NOSTALGI: Ekte gammeldags nostalgi er godt for romantiske sjeler. Her fra Røros.
Foto: Kristin Sørdal
  NOSTALGI: Ekte gammeldags nostalgi er godt for romantiske sjeler. Her fra Røros.
  Foto: Kristin Sørdal Vis mer

  Kulde, nostalgisk arkitektur og friskusaktiviteter – Røros er romantisk så det holder. Bergstaden tilbyr tilreisende utfordrende aktiviteter; Hundekjøring, kanefart, skiterreng og scootersafarier. I tillegg finnes det museer som viser frem historiske spor fra den mer enn 350 år gamle trønderbygda. Fra 19.-23. februar er det Rørosmartnan som gjelder. Sjekk ut Vertshuset Røros i et av bergstadens eldste gårder.

  (Kjerkgata 34, 7374 Røros, tlf.: 72 41 24 11)

 • Bergstaden i bilder
 • Rorbumoro

  Elskov akkompagnert av sjøsprøyt? Dra til Lofoten. Reine, Sakrisøy, Å og Svolvær er steder der det er mulig å få leid rorbuer prektig beliggende ved sjøen. Prisene starter på 500 kroner. På Anker brygge i Svolvær er det mulig å leie en luksusvariant av rorbua med to soverom, to bad og stort kjøkken fra 2.000 kroner.

  Is og nordlys

  Nordlysigloen i Alta tilbyr overnatting i det vel 1.100 kvadratmeter store bygget laget av is. Inne i hotellet ligger temperaturen et sted mellom 3-7 minusgrader, men ifølge reklamen skal det være lunt og varmt å sove all den tid en blir pakket inn i reinskinn og varme soveposer. Hotellet er hovedsaklig åpent for grupper, men vi får via telefon opplyst om at skal la seg gjøre å booke inn som par.

  (Alta Friluftspark, Storelvdalen, 9518 Alta, tlf.: 784 333 78)

  Flere valentinertriks

 • Romantikk på restaurant
  - landets mest forførende spiseetablissementer

 • Åtte vinterlige kjærlighetsaktiviteter
  - moro for to.

 • Bli kåt, lykkelig og glad
  - tilbake til introartikkel
 • Kilder: Boken ”En reise i Norge. Særpregede overnattingssteder i Sør-Norge samt artikler fra DinSide Reises arkiv.