Øya heter egentlig Galesnjak, og ligger i Kroatia. Foto: GoogleMaps
Øya heter egentlig Galesnjak, og ligger i Kroatia. Foto: GoogleMapsVis mer

Kjærlighetsøya i Middelhavet

Plutselig ble den øde øya i Middelhavet veldig populær.

Den øde øyas eiere hadde alltid ment at den lignet på et hjerte, men det var først da den dukket opp på Google Earth at den ble kjent for alvor, skriver Travelmail.co.uk.

Den lille øya ligger i Kroatia, mellom øya Pasman og fastlandet, omtrent halvveis mellom Zadar og Split. Den heter egentlig Galesnjak, men nå er den omdøpt til Kjærlighetsøya.

Grunnen er at eierne har blitt nedrent av kjærlighetssyke par som gjerne vil ferier på øya.

Øya er bare 109 mål stor, og det befinner seg absolutt ingenting på den. Kanskje det er derfor så mange par ønsker seg dit?

- Vi tror det er verdens mes perfekte hjerteformede øy. Det er ingen som bor der, så hvis elskende ønsker å være helt alene, er dette den perfekte øde øya, sa Vlado Juresko, en av øyas eiere til Travelmail.co.uk.

Helt øde

Men det nytter ikke å bli her særlig lenge, for du må selv ta med det du trenger av mat og drikke. Som en dagstur er det absolutt mulig å reise hit. Og dersom interessen er stor nok, skal vi ikke se bort fra at det dukker opp en restaurant eller to som kan servere mat til de elskende. Man lever som kjent ikke så lenge på bare luft og kjærlighet...

Artikkelen fortsetter under annonsen

For nordmenn som har lyst til å besøke øya, er det enklest å fly til Split, eller eventuelt Rijeka. Herfra tar dere ferge til Zadar, eller kommer deg til byen Biograd, som er enda nærmere hjerteøya. Den store naboøya Pasman er en fin og rolig ferieøy, og her kan dere fint ha basen deres, og reise på dagstur over til Kjærlighetsøya.

Her ser du hvor øya ligger:

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Mer fra Kroatia: