Kommentar

- Kjære foreldre, dette er ikke en fornøyelsespark

Fred Magne Skillebæk reiser verden rundt for å teste biler og rapportere siste nytt. Her er hans hjertesukk fra helgens tur til Malaga.

FLY-MAS: Enig eller uenig med kommentaren? Bruk gjerne diskusjonen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
FLY-MAS: Enig eller uenig med kommentaren? Bruk gjerne diskusjonen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære foreldre.

En flight fra Oslo til Malaga er ikke en fornøyelsespark, der midtgangen er et sted hvor barna kan kjempe om å løpe raskest, og dere kan ta bilder av de stolte deltagerne - spesielt vinnerne - og klappe og le.

Knappene i taket er ikke en Playstation, og betjeningen er ikke barnehagetanter.

Stolene er ikke til å stå i, og du trenger ikke rope til bestefar som sitter seks rader lenger frem.

Og til besteforeldrene; Selv om du ikke har hørt barnebarnet hyle de siste tre minuttene, så er de antagelig fortsatt i live. Du trenger ikke løpe bak og sjekke i pur angst hver gang vi får smake et snev av stillhet. Opp og ned, ut og inn, fram og tilbake, og på'n igjen.

Og nei da, det hjalp selvfølgelig ikke å sjekke inn dagen i forveien for å få sete ved midtgangen. Det måtte jeg selvfølgelig bytte bort, slik at mor til en datter på fire (som ikke hadde vært like forutseende) kunne få sin datter ved siden av seg. Fireåringen satt dermed ved midtgangen.

Og jeg? Midtsete så klart.

Og til deg som ikke bare klarer deg med din egen plass, men som også må stjele litt av plassen til han bakenfor; Hva med å trykke inn knappen og lene setet forsiktig tilbake? Vel, jeg forstår jo at gleden er større med kaffe og rødvin som slenges i alle retninger, og at det hagler iPad'er. Det spiller jo ingen rolle, for alt foregår bak deg uansett.

Hæsjtag: Den første av tilsammen syv flighter denne uken.

Hilsen forbanna Frequent Flyer #1av7 #6toGo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!