Kjæledyr kan reise kollektivt

Bergen (NTB): Kjæledyr er velkomne på de fleste kollektive transportmidler.

Med kjæledyr på ferie

  1. Kjæledyr kan reise kollektivtEt unntak er Nor-Way Bussekspress som ikke tillater passasjerene å ha med dyr. Dette begrunnes med hensynet til allergikere.

På fly er derimot både hund og katt og andre dyr velkomne. Prisen på en strekning innenlands varierer fra 150 kroner for små dyr under åtte kilo i kabinen til 200 - 300 kroner i eget bur i lasterommet. Man må reservere plass på forhånd, og det er begrenset hvor mange dyr hvert fly kan ta med.

Det er særlig i jakttiden i september hunder er ute og flyr, men også om sommeren er det enkelte som tar med seg kjæledyret på flyet.

Det går også an å ta med hund og andre kjæledyr til utlandet. Da er prisen 300 - 400 kroner for en strekning.

Ferje og tog

Også på Color Lines ferjer er det mulig å ta med hund. Det koster 50 kroner per strekning, og hunden må oppholde seg i bur enten i egen bil eller i et eget rom på båten.

På tog reiser små hunder gratis, store hunder betaler barnebillett.

- Uansett om en skal reise med fly, tog eller ferje bør dyreeieren ta kontakt med selskapet personlig for å finne ut hvilke retningslinjer som gjelder og eventuelt bestille billett., anbefaler Øystein Eikeseth, organisasjonssjef i Norsk Kennel Klub.

Hund i bil


Eikeseth har inntrykk av at mange tar med seg hunden på ferie i Norge, helst i egen bil. Derimot er det ikke så mange som tar med seg hunden på flyet til Spania for å ligge på stranden. Da har kanskje hunden bedre av et kennelopphold i Norge, sier han.

- Å plassere hunden i en god kennel kan være et godt alternativ. Det kan gi ferie for både hund og mennesker i stedet for å ta med hunden i en varm bil på tur nedover i Europa.

Eikeseth minner om at en hund bør ha god plass, gjerne sitt eget bur når den er med i bilen.

- Det er viktig at den har tilgang på vann og at det ikke blir for varmt i bilen. Bileieren bør tenke seg godt om ved parkering når hunden blir sittende i bilen. Solen flytter seg, og da kan det bli uutholdelig varmt for en hund som sitter i en bil, påpeker han.