Kineserne vil til Norge

Frognerparken og Sognefjorden svinger like godt som den kinesiske mur. I hvert fall for kineserne. Nå skal kineserne fristes til å nyte norsk natur og kultur.

Kineserne som reiser til Norge vil ha natur, historie og litteratur.
Kineserne som reiser til Norge vil ha natur, historie og litteratur. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges turistråd vil ha 70.000 kinesiske turister til Norge per år. Nå gjør de seg klare for å lokke kineserne til Norge.

- Ikke alle kinesere har så stor kjøpekraft at de kan reise til Norge, men mange har det, sier viseadministrerende direktør i Norges Turistråd til DinSide.

Rundt en million kinesere reiste til Europa i fjor. Vel 60.000 til 70.000 av dem tok turen til Skandinavia, og 20.000 kom til Norge. Norges Turistråd vil ha alle Skandinavia-farerne innom Norge også.

Nye insentiver

Norges Turistråd har planene klare for hvordan få kineserne til å reise hit.

- Vi vil i året som kommer kontakte operatører i det kinesiske markedet og presentere det vi har å tilby. Dernest vil vi invitere kinesiske journalister til Norge, dette for å få dem til å skrive om Norge. Det vil skape interesse og blest om Norge, sier Berglund.

– De vil bli tatt med til hovedstaden, de vestlandske fjordene, Nidarosdomen og til spiskammerset vårt, Nordkapp. For kineserne er Norge veldig langt unna og veldig eksotisk.

Ifølge nettstedet Hsmai.no vil satsingen skje i samarbeid med flyselskapet SAS og det danske turistrådet.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!