Kinesere er de verste gjestene

Mens japanere er de beste turistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«I Europa er det franskmennene som kommer dårligst ut i undersøkelsen.»


- Kulturkrasj kombinert med dårlig informasjon fra reisearrangørene er nok grunnen til at kineserne blir ansett som de dårligste turistene, sier direktør for salg, ferie og fritid i Choice Hotels, Holger Kohagen.

Ved restaurantbesøk kan kineserne komme til å spytte og kaste fra seg beinrester på gulvet. Hensyn til det norske røykeforbudet er også noe norske hotellarbeidere savner fra de kinesiske turistene, og som kan føre til frustrerende situasjoner, særlig fordi få kinesere snakker engelsk.

Les også hvem DinSides lesere helst ikke treffer på ferie: De verste turistene

I en undersøkelse gjort av Expedia der de har intervjuet 4.000 hotellansatte over hele verden, kommer japanere best ut som turister mens kineserne kaprer bunnplassen. At det er så stor forskjell mellom de to asiatiske naboene, forklarer Kohagen med at japanerne er mer bereiste og er derfor flinkere til å sette seg inn i nye kulturer. Kineserne har ofte ikke reist mye tidligere.

Japanerne har dermed høyest score sammenlagt på kriteriene populæritet, oppførsel, manerer, villighet til å lære det lokale språket og matlagingen, generøsitet, ryddighet, støy, klesstil og klagehyppighet.

Flere kinesere til Norge

Kineserne utgjør i dag bare én prosent av markedsandelen i norsk turisme, ifølge Innovasjon Norge. Allikevel stod kinesere for over 70.000 overnattingsdøgn på norske overnattingssteder i 2007. Den kinesiske turistvirksomheten i Norge er forventet å stige de neste årene.


Kjennetegn på kinesiske turister er i følge Innovasjon Norge at utenlandsreiser gir høy prestisje, særlig hvordan andre kinesere rangerer reisemålet. De er også svært villige til å bruke penger, men bruker dem helst på kjente merkevarer for å øke sin prestisje blant medborgere. Allikevel er kineserne en av de som scorer lavest på pengebruk i undersøkelsen, sammen med villighet til å lære det lokal språket .

Franskmenn verst i Europa

I Europa er det franskmennene som kommer dårligst ut i undersøkelsen, og gjør det svært dårlig i kategoriene populæritet, oppførsel, manerer, villighet til å snakke det lokale språket, pengebruk og tips. "Sure franskmenn" har blitt et begrep mange kjenner til, og den franske turistnæringen med den franske turistministeren i fronten har nå gått igang med en holdningskampanje for å gjøre Frankrike og franskmenn mer attraktive.

Norge kapret en anonym 8. plass.

Her kan du lese mer om hvordan utlendingene ser på oss nordmenn: Norsk etikette - i følge utlendinger


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!