Hos Saga venter du kortest tid før du får svar.
Hos Saga venter du kortest tid før du får svar.Vis mer

Kilroy - ta telefonen!

Det er ikke mye som er mer irriterende enn å stå i telefonkø. Vi har testet hvor lenge du må vente hos de største reisebyråene hvis du ønsker å bestille en reise.

Reisen er under planlegging og du vil enten bestille eller få tak på den avgjørende informasjonen som avgjør om du skal bestille eller ikke. Det er ikke nå du ønsker å bli stående i en lang telefonkø. Vi har testet hvem som er best på å ta telefonen kjapt – og hvem som er tregest.

Vi testet på tre forskjellige tidspunkt

Vi ringte reisebyråene på tre forskjellige tidspunkt. Første runde går på kveldstid - klokken 17.00. Så prøver vi oss igjen neste dag fra klokken 10.30. Finalen går fra klokken 13.00.. Alle opprigningene ble gjort mandag og tirsdag i uke 40. Det viser seg at forskjellene i svartid er store.

Hvor lang tid tar det?

Tabellen indikerer hvor mange av byråene vi ringte, samt hva gjennomsnittsventetiden hos hvert enkelt selskap var. Verstingen lot oss vente i godt over 13 minutter, mens den aller raskeste snappet opp vår samtale på ti sekunder.

Fra vi løftet luren

Vi har beregnet ventetiden fra vi tok av luren på telefonapparatet. Med andre ord inkluderer ventetiden opplesning av de valgmuligheter man har. Hos SAS tar det hele 47 sekunder fra du ringer til prosessen med opplesning og knappevalg er over. Antakeligvis ville det tatt enda lenger tid å komme gjennom hvis de ikke hadde hatt dette systemet. Hos SAS går det ekstra fort hvis du velger å bli koblet videre til de som styrer med innenriksfly. Hvorfor? Les 17189 TARGET="_top"> her!

Responstider
REISEBYRÅLAVESTEHØYESTEGJENNOMSNITT
Ving24 sek38 sek29 sek
Saga22 sek26 sek23 sek
Startour14 sek1 min32 sek
Apollo39 sek2 min 36 sek1 min 31 sek
Pyramidene25 sek2 min 23 sek54 sek
Detour30 sek43 sek34 sek
SAS (utenriks)1 min 4 sek12 min5 min 10 sek
Braatens44 sek6 min2 min 32 sek
Via Flyspes.10 sek2 min48 sek
Via Ferieverden14 sek58 sek32 sek
Ticket28 sek1 min 4 sek41 sek
DFDS18 sek2 min 25 sek1 min 6 sek
Stenaline1 min 4 sek1 min 57 sek1 min 34 sek
Colorline25 sek4 min 2 sek1 min 37 sek
Kilroy Travels1 min 50 sek13 min 40 sek6 min 44 sek
Testen ble foretatt i uke 40.

Saga vinner – Kilroy taper

Testens klare vinner er Saga som har en gjennomsnittlig ventetid på 23 sekunder. Første gang vi ringte kom vi gjennom på 26 sekunder. De to neste gangene ventet vi bare 22 sekunder før vi kunne bestille Sydenturen.

Verre er det med Kilroy som gir oss en gjennomsnittlig ventetid på nesten syv minutter. En av gangene vi kontaktet selskapet ble vi henvist til å høre Lisa Standfield synge 80-talls låter i hele 13 minutter og 44 sekunder før vi kunne få hjelp med flybestillingen. Trenger Kilroy flere telefonselgere?

Akseptabel ventetid

Generelt gir tabellen inntrykk av at det er akseptable ventetider hos de aller fleste reisebyråene. Testen gir et bilde av hvordan det står til i reisebyråene i rolige perioder. Det er høstferie over det ganske land – de som ønsket seg på reisefot har allerede kommet seg av gårde og derfor er det forholdsvis enkelt å komme gjennom. De fleste byråene har som regel trykkperioder hvor det er mye vanskeligere å komme gjennom.

Skal du kontakte et byrå for å bestille neste sommers pakketur bør du holde deg unna januar måned. Da er det som regel aller vanskeligst å komme gjennom. Fergeselskapene har mer trafikk litt lenger ut på våren.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!