Kiel-båtens flotteste og billigste

Vi tar lugarsjekken.

<b>LUKSUS:</b> Suite med havutsikt - den nest dyreste suiten ombord. I bildeserien kan du se den aller gjeveste: Redersuiten. Foto: Per Ervland
LUKSUS: Suite med havutsikt - den nest dyreste suiten ombord. I bildeserien kan du se den aller gjeveste: Redersuiten. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du reise med en av utenlandsfergene i sommer, enten til Tyskland eller Danmark, men vet ikke helt hvilken? Eller kanskje du bare lurer på hvordan de billigste lugarene ser ut - eller hvordan du kan cruise i sus og dus i de aller flotteste lugarene ombord?

Må du betale tips på cruise?

Vi har tatt runden hos utenlandsfergene som seiler fra Oslo, og sett på de billigste og de dyreste lugarene. Først ute: Kiel-båten.

Magic

Color Line seiler strekningen Oslo-Kiel en gang per dag, det vil si at de har to skip som går i skytteltrafikk: Color Fantasy og Color Magic. Color Magic er det nyeste av disse skipene, som i all hovedsak er ganske like. Magic ble sjøsatt i 2007, mens Fantasy var først ute med den nye cruise-standarden på strekningen Oslo-Kiel, i 2004.

Vi har vært ombord på Color Magic og sett på de billigste og de dyreste lugarene. Du kan se bildene av de ulike lugarene i bildegalleriet:

Velkommen til standardlugaren. Foto: Per Ervland
Innvendig dobbellugar som er standardlugar inkludert i prisen. Foto: Per Ervland
Standard dobbellugar har også eget bad med dusjkabinett. Foto: Per Ervland
Velkommen inn: Familierom Foto: Per Ervland
Familielugar med plass til fem. Er inkludert i bilpakkene med fire-i-bilen. Foto: Per Ervland
Det tilhørende badet til familierommet. Foto: Per Ervland
Velkommen inn i suiten. Foto: Per Ervland
Suite - det nest dyreste lugaralternativet. Foto: Per Ervland
Suiten har sengeplass til fire. Foto: Per Ervland
Suite-luksus: Du kan beundre havutsikten fra en sitteplass i vinduskarmen. Foto: Per Ervland
Minibar inkludert på alle suiter ombord. - Og den fylles opp før returen. Foto: Per Ervland
Suite-bad. Foto: Per Ervland
Salongen i redersuiten. Foto: Per Ervland
Soverommet og salongen i redersuiten kan deles av ved hjelp av skyvedører imellom. Foto: Per Ervland
Soverom i redersuiten. Foto: Per Ervland
Utvidet minibar og frukt er inkludert i prisen på redersuiten. Foto: Per Ervland
Slik ser et reder-bad ut. Foto: Per Ervland
Fra dusjen har du samme utsikt som kapteinen: rett forut. Foto: Per Ervland
Ombordstigning. Foto: Per Ervland
Det er åtte restauranter og serveringssteder ombord, blant dem tapasrestaurant. De mest populære er imidlertid buffetrestauranten og a la carte-restauranten. Foto: Per Ervland
Det er 15 dekk og 1.016 lugarer ombord Color Magic. Foto: Per Ervland
Skipet har en gjestekapasitet på 2.700 mennesker. Foto: Per Ervland
Color Magic har 1.016 lugarer og kan befrakte inntil 2.700 personer og 550 personbiler. Foto: Per Ervland


Billigste

Av de billigste lugarene er innvendig dobbellugar, som er standardlugaren inkludert i prisen. I tillegg har vi sett på en femsengs familielugar som også er veldig populær - og som blir billigst om dere er en hel familie på tur.

Skal du reise med familien og bilen i sommer, kan du få økonomibilpakke for fire personer og bilen for fra 3.590 kroner tur-retur. Cruise med standardlugar koster fra 990 kroner per person (når to deler lugar). Prisene avhenger av tilgjengelighet.

- Familielugarene ryker hele tida på sommerstid, når vi har transportpassasjerer, sier housekeeper Hilde Øien. Connection-lugarene er også populære for barnefamiliene, sier hun videre.

Din mening

Hva er din favoritt fra Oslo til Kontinentet? (Avsluttet)
Kiel-båten (Color Line)(73%) 815
Køben-båten (DFDS)(22%) 244
Fredrikshavn-båten (Stena Line)(5%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Din mening

Hva er det verste du vet med å reise med båter som danskebåten eller kielferga? (Avsluttet)
Fulle medpassasjerer(59%) 642
Dusjforhenget som klistrer seg til kroppen(20%) 215
Sjøgangen - jeg blir lett sjøsyk(10%) 106
Reisetiden - det tar for lang tid(7%) 78
Maten ombord(5%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Ifølge markedssjef Anne Skinnemoen, selger de mye bilpakker om sommeren, i tillegg til mye tur-retur-cruise.

- Bilpakken til 3.590 kroner begynner å bli fullt i juli, men det er fremdeles plasser i juni og august, sier Skinnemoen til DinSide. Man er ennå tidlig ute for sommerferien, det er først uti juni skredet for sommerferien kommer, sier markedssjefen videre.

Vær imidlertid oppmerksom på at bildekket fort blir fullt. Det er plass til maks 550 personbiler, avhengig av hvilke kjøretøy det ellers er ombord, og størrelsen på disse.

- De som skal ha bilen med, bestiller mye tidligere enn de som bare skal ha cruise, sier Anne Skinnemoen.

Luksus-lugarene

De absolutt dyreste lugarene er rederlugarene i front av båten, med utsikt rett fremover. Det er to rederlugarer på hvert av dekk 10 og 11 - til sammen fire på hver båt. På tross av rederlugarenes anselige størrelser (35 kvadratmeter), er det kun to sengeplasser der. Men er man en familie på fire, er det selvsagt mulig å leie begge rederlugarene på dekket - og slå dem sammen til en kjempelugar ved å åpne de tilslutningsdøren mellom lugarene.

- Hvem er det som leier disse lugarene?

- Det er alt mulig forskjellig, det er ungdom som skal feste, godt voksne som vil ha det beste, firmaer på konferanse som bruker det som møterom, og av og til har vi hatt familier som har hatt begge lugarene, forteller Hilde Østby.

Bor du på en av rederlugarene, eller enhver annen lugar med fire stjerner eller mer, er frokost og minibar inkludert i prisen. Og er du ekstra tørst på utreise, trenger du ikke tenke på å spare noe til hjemreisen; minibaren blir nemlig fylt opp før returen. Rederlugarene har også gratis fruktfat med i prisen.

Slik blir cruiset billigere

Hva gjelder prisen på de ypperste lugarene: Det koster det fra 5.090 kroner per person å reise på cruise i rederlugar. Suitene er det nest dyreste alternativet, og i motsetning til i rederlugarene, er det her plass til fire. Suitene koster fra 3.780 kroner for to ved kjøp av cruisepakke med frokost inkludert - da med utsikt til promenadegaten. Vil du ha havutsikt, koster det litt mer: 3.980 kroner for to, og vil du ha femstjerners suite koster det 2.990 kroner per person.