Kemer


Kemer ligger ved foten av Tuarusfjellene, cirka 40 kilometer sør for flyplassen i Antalya. Med sine rundt 10.000 innbyggere, fremstår den opprinnelige fiskerlandsbyen som litt firkantet, men ellers ren og pen. Byen pleide også å være kjent for sine gode sitrusfrukter, men er i dag fullstendig turistifisert.

Det er ikke langt fra skibakken til stranda om du kommer tidlig i sesongen. Vis mer

Tross et høyt aktivitetsnivå, så har stedet en rolig atmosfære som er godt egnet for småbarnsfamilier.
Sentrum er preget av de mange eksklusive hotellene, små butikker og den moderne marinaen. Hit kommer mange tyrkiske og utenlandske turister med lystbåtene sine.

Området vestover fra Kemer er også regnet som et av de beste stedene for å blåse vind i seilene på hele rivieraen, mens den delikate marinaen i seg selv er et populært sted å nyte en bedre fiskemiddag og se på livet. Nattelivet derimot, er ikke på høyde med steder som Marmaris og Alanya.

Mange av aktivitetstilbudene har gangavstand i Kemer området, og strendene ligger på rad og rekke. De kommer i forskjellige varianter, og hovedstranden er av rullestein. Ikke langt unna ligger imidlertid den flotte sandstranden Moonlight Beach. Strendene i området har også mottatt EUs Blått Flagg-godkjenning, noe som anerkjenner at de utfyller alle krav til miljø, renhet, fasiliteter, sikkerhet og informasjon.

Den ekte kebab-mannen finner du i Kemer. Vis mer


Ski in - swim out


Blir du lei av strandlivet, har området mye annet å by på. Noe av det mest spennende som skjer i Kemer om dagen, er bygging av den nye gondolbanen fra utkanten av byen og opp til det 2.365 meter høye Tahtali-fjellet. Den snøkledde fjelltoppen er Kemers’ svar på Mt. Fuji, og danner en alpin ramme rundt det rolige feriestedet. Bunnstasjonen på den nye gondolbanen kommer til å ligge i åssidene bak Kemer sentrum. Den vel 4 kilometer lange gondolturen opp til topps, er beregnet å ta cirka 10 minutter.

På vestsiden av fjellet finner du et skianlegg som gir deg muligheten til å leke i snøen fra midten av november til ut i mai. Helt i grenseland av chartersesongen, men er du her da og får lyst til å ligge på stranden etter en hard dag i skibakkene, ligger den bare et snøballkast unna. Den nye gondolbanen er planlagt å åpne i desember i år.

Følg Petter Solberg

Er du her midt på sommeren, eller trives du best med tørrmark under føttene - er det også flotte forhold for turgåing i ravinene opp mot Taurusfjellene. Der har du også gode muligheter for fjellklatring, villsvinjakt og ørretfiske. Ved kysten er også dykking og vindseiling populære aktiviteter, samtidig som det finnes et større ridesenter rett utenfor bykjernen.
For motorentusiaster er det også verdt å nevne at WRC Rally Turkey - Verdensrally (med Petter Solberg i toppklassen), bruker Kemer som pit stop hvert år og som regel i august.

Hit flyr: Star Tour og Tyrkiareiser.

>> Tilbake til hovedartikkel