<B>PENT OG NYTTIG:</B> Ikke bare har Kayak-appen et innbydende utseendet, den er også stappfull av funksjonalitet for folk på reisefot.
PENT OG NYTTIG: Ikke bare har Kayak-appen et innbydende utseendet, den er også stappfull av funksjonalitet for folk på reisefot.Vis mer

Kayak Pro er nå gratis

Flyplasser, leiebiler, hoteller og enda litt til - alt samlet i én app.

Å reise med fly har etterhvert blitt like behagelig som tarmskylling og trekking av en visdomstann - samtidig. Det er en lang og omstendelig prosess før avreise, og en ganske lang og omstendig prosess under og etter avreise.

Kayak.no har allerede forsynt reisende med omfattende og nyttige verktøy via vanlige nettsider, men de har selvfølgelig også en app som kan hjelpe både Apple-brukerne og Android-brukerne.

Gratis i en uke

På iOS, altså Apples operativsystem for iPhone og iPad, har det fram til denne uka eksistert en vanlig, gratis Kayak-app, og en Pro-versjon. Sistnevnte kostet ubehagelig mye - sju kroner -, og det skriver vi bare fordi vi vet at det finnes endel mobilbrukere der ute som synes det er en monstrøs sum for en app.

Denne uka (uke 33 i 2012) har Kayak Pro fått æren av å være ukas gratis App Store-app.

I appen får du blant annet et veldig bra universelt flyreisesøk (fungerer både innenlands og utenlands), og en rekke nyttige tilleggstjenester, inkludert:

  • prisvarsling (gir beskjed hvis prisen på bestemte, egendefinerte strekninger endres)

  • søk etter leiebil knyttet opp mot for eksempel flyplass eller sted

  • hotellsøk over store deler av verden

  • alle tjenester (fly, hotell, bil) kan bestilles via appen

  • omfattende statistikk for flyreiser, inkludert når reiser er rimeligst og dyrest

  • lagring av allerede bestilte flyreiser (inkludert reiser som ikke er bestilt gjennom Kayak)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt tungvint

Forskjellen på gratisversjonen og Pro-versjonen er for det første at du slipper å se annonser i sistnevnte, og at du dessuten får med over hundre flyplasskart for de største flyplassene i verden.

Det eneste åpenbart negative vi har funnet med appen så langt, er at en ikke kan velge utreiseavgang og hjemreiseavgang separat. Du får istedenfor opp en lang, lang liste med ulike kombinasjoner av tilgjengelige utreise- og hjemreisetidspunkter, som du må tråle manuelt før du finner en optimal kombinasjon. Ellers framstår dette som solid håndtverk, med omfattende muligheter både for de som reiser sjelden, og de som reiser ofte (joda, du kan velge både førsteklasse- og forretningsklassebilletter).

iOS-versjonen kan lastes ned her, mens Android-versjonen kan lastes ned her.

Se skjermdumper fra appen: