Kas


Følger du den ville kystveien 200 kilometer sørvestover fra flyplassen i Antalya, kommer du til Kas.

Som en måteholden liten fiskerlandsby omringet av brutale fjell stupende ned i havet, er stedet som den reneste kosekroken å regne. Her finner du kanskje et av de mest idylliske charterstedene langs hele middelhavskysten.

Det finnes ikke så mange strender i Kas, men deilige klipper!
Det finnes ikke så mange strender i Kas, men deilige klipper! Vis mer


Avslappende

Politiske utskudd ble en gang i tiden sendt til Kas. Et stort bedre sted for eksil kunne de knapt ha funnet. Kas ligger i en beskyttet bukt med fabelaktig utsikt ut over havet. Bak den svøpte landsbyen, stikker det 500 meter høye Yatan Adam- fjellet opp. Fjellformasjonen ligner på en mannsfigur som hviler på siden, derav navnet ”sovende mann”. Et navn som reflekterer Kas på sitt beste – et sted man kan slappe av og la dagene passere i sitt lune tyrkiske tempo.

Å sitte på en av de små gaterestaurantene, se på fiskerne som kommer inn med morgenens fangst, nyte frokostolivener og feta fra det gode kjøkkenet og omsider ta deg et bad fra de hvite klippene, ville være en god beskrivelse på hvordan dagen forsvant i Kas.

Gatene er spesielt fine i den lille byen.
Gatene er spesielt fine i den lille byen. Vis mer


Døsig aktivitetssenter

Tross sin avslappende atmosfære, blir Kas også promotert som turkiskystens hovedstad for opplevelsessport. Her står paraglidere, raftingflåter og dykkeutstyret klart for deg som liker å holde aktivitetsnivået oppe. Det er også gode muligheter for utflukter inn i fjellheimen eller langs den røffe kystlinjen. Hva med en tur til den sunkne by Kekova…?

For Kas sin sjarm ligger nemmelig ikke i strendene, som er få og små i området. Det finnes likevel mange muligheter for å kjøle seg ned i sommersolen. Klippebading og bruning kan være vel så attraktivt for mange, men badelivet er ikke fullt så barnevennlig her som ved strendene andre steder på rivieraen.

Utelivet i Kas er heller ikke kystens mest høylytte, selv om det er en del å velge blant også her. Dette er likevel et sted for å slappe av og nyte den tilbakelente stemningen.

Hit flyr: Star Tour.

>> Tilbake til hovedartikkel