Karneval i Venezia

Uke 9, 2000: Karnevalstiden er over oss, og Europas mest kjente maskerade er allerede godt i gang. I ti dager til ende snus kanalbyen Venezia på hodet og inngangen til fasten feires på godt, gammelt, dekadent vis.

Et nytt millennium og en nært forestående faste: Trenger man flere gode grunner for å lage tidenes fest? Når man i tillegg har en tradisjon som spenner seg tilbake til slutten av 1200-tallet spiller det liten rolle at Venezia er i ferd med å synke. Karneval skal det bli, og årets versjon skal selvfølgelig bli flottere enn noensinne.

Bli en dekadent Casanova!

Fra 25. februar og helt til 7. mars er det som om Venezia tar et lite hopp på noen hundre år tilbake i tiden. I beste 1700-tallstil kler man seg opp som dekadente casanovaer, blekpudrete aristokrater eller mytiske middelalderskikkelser. Opplevelsen er som et eneste stort vedvarende operastykke, hvor Europas kulturminne nummer én danner kulissene.

Lei deg en maske og la gjøglere, mimeartister, flammeslukere, akrobater og gateteater kjempe om oppmerksomheten din. Smisk deg til en invitasjon til et av de overdådige private ballene, eller kjemp deg til en plass langs Grand Canale og se dekorerte båter og gondoler passere i prosesjon. Hver dag har sine høydepunkter men forbered deg på køer: Venezia venter 500.000 tilreisende i karnevalsperioden.

Det er fortsatt tid…

Tradisjonelt er karnevalet på sitt beste den siste helgen, 3 til 5. mars. Frister en helg i Venezia kan du fortsatt ta turen, men forbered deg på å bo et godt stykke utenfor byen. Venezias hoteller er for lengst fulle. British Airways flyr fra Gardermoen for kr 3.538 inkl. skatt. www.leisureplanet.com lar deg søke på ledige hoteller.