Kanskje en reise under treet kunne være noe?
Kanskje en reise under treet kunne være noe?Vis mer

Karibia under juletreet

Julen nærmer seg med stormskritt. Har du det samme problemet som mange andre? Her er våre tips til noen som liker å være på reisefot.

En av de aller beste gavene å få for en reiseglad, er jo rett og slett en reise. Nå kan det være vrient å plukke ut de rette datoene, og kanskje også rett reisemål. Hva med å la den heldige velge selv? De aller fleste reisebyråene tilbyr nemlig kjøp av gavekort. Etterhvert som julen nærmer seg, blir dette en god løsning for stadig flere.

Lena Petersson hos Star Tour opplyser at de har et jevnt salg av gavekort over hele året. Men de siste ti dagene før nissen gjør sin éntre, selges det flere.

- Det er gjerne etternølerne som ikke vet hva de skal gi og som ikke ser så nøye på
prislappen, som går for denne varianten. Et gavekort er ofte den perfekte gave til han eller hun som har alt. Foreldre med voksne barn er midt i målgruppen. De har alt og barna vet ikke hva de skal gi, sier Petersson.

Du bestemmer selv verdien på gavekortet og den utvalgte mottager bestemmer så hvor og når turen skal gå. Vi sjekket hva slags reise du egentlig gir bort ved å investere fra 1.000-5.000 i et reisegavekort. Kanskje gir du bort en reise til Island, Karibien eller Kanariøyene? Se hva du får for pengene 19825 TARGET="_top"> her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseeffekter

[Ugjyldig objekt (NAV)]

For den som ofte er på reise, er reisegaver alltid populært å pakke opp til jul. Markedsansvarlig hos Nomaden i Oslo, Bjørn Aagaard, forteller at det er mye trafikk i butikken nå før jul.
-Mange ønsker å gi bort en praktisk reisegave til venner som ofte er på reisefot, forteller Aagaard. Hvis du klikker 19826 TARGET="_top"> her kan du lese hvilke julegavetips Aagaard anbefaler foran denne julen.

Reiselitteratur

Videre tipser han oss om god reiselitteratur for de som gjerne vil sette seg inn i fakta og historie før avreisen.
-Det er mange typer reisebøker på markedet. Er du ute etter en god reisehåndbok til bruk mens du er på reisemålet, får du kjøpt disse fra rundt 150 kroner. Er du ute etter litt tyngre bøker som tar for seg litt mer ”inside” på reisemålet, får du virkelig gode bøker fra rundt 250 kroner. Lonely Planet er en sikker vinner. Aagard trekker også frem videoproduksjonen til Lonely Planet.
-Svært mange ønsker å få visualisert reisemålet før man reiser. Lonely Planet har et meget godt arkiv på gode videoproduksjoner fra hele verden. Filmene varer i 40-50 minutter og koster ca. 250 kroner.

Reisedingser

Ønsker du å gi bort en liten praktisk reisegave? DinSide har i sin serie om reisedingser sett nærmere på praktiske artikler å ha med seg på reisen. Se noen av de praktiske reisegaver 19828 TARGET="_top"> her. Andre tips kan kanskje være å gå for en ny koffert – eller hva med en kikkert når strandlivet eller naturen skal utforskes?

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute!