Kåret til verdens mest desperate by

Men hvor er verdens beste datingbyer?

<b>NEW YORK:</b> Frank Sinatra ville nok blitt skuffet ... Foto: COLOURBOX
NEW YORK: Frank Sinatra ville nok blitt skuffet ... Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valentinsdagen er her, og nettstedet Timeout har spurt 11.000 personer verden over, om hvordan det går på datingfronten i deres egne hjembyer.

Ut fra svarene har de kåret den byen i verden det er best å gå på date i, og svaret er kanskje ikke så overraskende. Verdens mest romantiske by er Paris.

Den franske hovedstaden får en score på 83 av 100 av innbyggere sine, og havner med det foran Melbourne og Kuala Lumpur på plass nummer to og tre.

Så planlegger du en tur med kjæresten din, kan Paris være stedet.

Helt andre planer? De ærligste hovedstadene, og her er det størst sjanse for å miste pengene

Desperate datere

I en ny undersøkelse Ving har gjennomført med sitt reisepanel, svarer 70 prosent at det er kjæresten de aller helst vil dra på storbyferie med, skriver reiseselskapet i en pressemelding.

I Vings undersøkelse kommer det også fram at 40 prosent av oss har tenkt å dra på en storbyreise denne våren.

Blant klassikerne er det stadig flere som reiser til New York. En viktig årsak er at det de siste åra har blitt flere og rimeligere avganger fra Norge til The Big Apple.

Som Dagbladet tidligere har skrevet skal det litt til at du ikke forelsker deg i denne byen, og neste gang du skal hit kan du jo sjekke ut 15 av New Yorks mest romantiske steder.

Men vær obs. Går du på date med en newyorker, må du vite at Timeout kårer New York til verdens mest desperate by.

Newyorkere er de minst fornøyde daterne, og i Sex og Singelliv-byen beskriver 45 prosent av respondentene som nylig har vært på date seg selv som «sad to be single», ergo ikke er særlig begeistret for å være single.

Ikke like romantisk, kanskje ... New York invadert av veggedyr

Bakgrunnsjekk

Å møte folk i New York er relativt lett. I alle fall om du er på nett. Over hele verden med ett unntak, er internett og apper på telefonen den letteste måten å møte en potensiell partner på.

Verdens beste dateby, Paris, er unntaket. Her svarer 46 prosent at det å gå på fest, eller gå ut på byen, er den beste måten å møte en mulig date på.

Det sagt, folk liker best dater de har møtt gjennom venner. 62 prosent verden over synes det. Et hederlig unntak er i New York, for her synes nesten halvparten at det er morsommere å gå på date med personer de har møtt på nett.

Nettet er for øvrig viktig i datingprosessen, og det er viktig å ha holdt stien sin ren. Over halvparten sjekker ut den kommende daten på nettet før de møtes.

Skal du på date i romantiske Paris må du i all fall regne med at du er grundig googlet. Så mange som 73 prosent av pariserne tar en bakgrunnssjekk i forkant.

Men dessverre, her er også de dyreste storbyene å feriere i

Nordmenn på sjekkeren

For romantiske ferier er ikke bare for kjærestepar, og nordmenn ligger ikke på latsida når det kommer til ferieflørting.

I en undersøkelse reisesøketjenesten Reisefeber gjennomførte blant sine brukere for noen år siden, kom det fram at nesten hver tredje nordmann synes det er enklere å flørte i utlandet, og fire av ti flørter aktivt når de er på utenlandsferie.

På spørsmål om hvor mange ferieflørter nordmenn hadde hatt når de først har hatt en flørt på reise, svarte 27 prosent at de bare hadde hatt én ferieflørt.

Enda flere, 41 prosent, svarte at de har hatt én til to flørter, mens 24 prosent hadde hatt fra tre til fem ferieflørter i utlandet.

Se opp for de profesjonelle sjekkerne

Vitenskap eller ei: I undersøkelsen fra Reisefeber viste det seg at seks prosent av nordmennene ble kjærester eller samboere med ferieflørten, mens like mange hadde giftet seg, og like mange svarte også at de både er gifte og har fått barn.

Saken var først publisert på Dagbladet.no, der du kan lese mer om dating verden rundt.