Karantenefrist for norske spaniaturister klokka 24 fredag

Fredag ble Spanias koronastatus endret fra grønn til rød. Fristen for å unngå karantene ved innreise til Norge er satt til klokka 24.

KARANTENEVARSEL: Nordmenn i Spania kan måtte belage seg på karantene etter retur til Norge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KARANTENEVARSEL: Nordmenn i Spania kan måtte belage seg på karantene etter retur til Norge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

De som kommer til Norge fra Spania før klokka 24 fredag kveld, slipper karantene, opplyste kommunikasjonsrådgiver Alexandra R. Tufteland i Helse- og omsorgsdepartementet til Aftenposten allerede onsdag.

Mange har ifølge avisa endret flybillettene for å prøve å unngå det nye karantenekravet.

Minst 12.000 nordmenn befant seg onsdag i Spania, og Helsedirektoratet har advart om at de sannsynligvis må i karantene når de kommer hjem.

En eventuell tidagerskarantene må gjennomføres selv om Spanias status skulle endres tilbake til grønn i karanteneperioden.

Det er landenes status ved innreisetidspunktet til Norge som er avgjørende for om man pålegges karantene.

Passasjerene på et SAS-fly fra Alicante som etter planen lander på Gardermoen ti minutter over midnatt natt til lørdag, må dermed i karantene om ikke flyet ankommer før rutetid.

ÅPNET: Flere er bekymret for gjenåpningen av landet, og regioner i Spania truer nå med strengere restriksjoner. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Video: Ingunn Dorholt Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!