Kansellerer turer til Israel

Star Tour, Saga og Ving kansellerer rundreiser i Israel. Har du allerede bestillt reise får du pengene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er turer som inkluderer Jerusalem som først og fremst blir berørt. Star Tour har kansellert en temareise med avgang den 26. oktober og tilbudt de berørte alternative turer til Eilat eller rundreise i Jordan. Star Tour har fått flere henvendelser fra bekymrede kunder.

Sol og sommer i Eilat. Turene hit går fortsatt som planlagt.
Sol og sommer i Eilat. Turene hit går fortsatt som planlagt. Vis mer

- De som ønsker det kan selvfølgelig avbestille turen uten gebyr, men de aller fleste har jo bestemt seg for å ta ferie og derfor tilbyr vi alternative turer, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Selv om reiser som inkluderer Jerusalem blir avlyst, går turer til badebyen Eilat går som planlagt.

UD advarer

Utenriksdepartementet har nå gått ut med en advarsel hvor de blant annet fraråder folk å reise til Gaza, Vestbredden og Jerusalem.

- Urolighetene er i utgangspunktet konsentrert rundt de tre områdene. Vi råder nordmenn med planer om å feriere i Israel til å holde kontakt med norske representasjoner, og utvise årvåkenhet, sier pressetalsmann i UD, Karsten Kleppsvik.

Er du usikker på situasjonen før avreise bør du ta kontakt med reiseoperatøren og eventuelt Utenriksdepartementet for oppdateringer.

Ving og Saga tilbyr avbestilling

Ving og Saga arrangerer også turer til Eilat. Selskapet tilbyr nå kunder som har bestilt utflukter eller rundreiser til Jerusalem, Bethlehem eller Nazareth å kansellere eller endre hele reisen. For Ving gjelder dette tilbudet i første omgang reiser som finner sted før 30. november.

- Vi forstår at folk er bekymret, men vi følger beskjedene vi får fra UD og turene til Eilat går som planlagt, sier informasjonskonsulent Andreas Askeland.

Følg med på restplassene

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten? Følg med på vår oppdaterte restplassoversikt. Er du i tvil om hvor reisen burde gå? Sjekk lesernes egne vurderinger i Din Reiseguide.