Kanariøyenes beste strender

Slik kan du finne de beste strendene på Kanariøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Amadores er en av strendene på Gran Canaria som kan vise til Blått flagg. Foto: playa-amadores.com Foto: Playa-amadores.com
Amadores er en av strendene på Gran Canaria som kan vise til Blått flagg. Foto: playa-amadores.com Foto: Playa-amadores.com Vis mer


Kanariøyene sliter med fallende besøk fra Storbritannia og Tyskland. Den åpningen kan norske turister benytte seg av i år. Færre besøkende gir forhåpentligvis bedre plass på de mange, men ikke nødvendigvis romslige, kanariske strendene.

Rene og pene og EU-godkjente

Blått flagg er belønningen som deles ut til strender med god vannkvalitet, gode fasiliteter og bra sikkerhet. Spania er det landet med aller flest blå flagg for gode strender, og av de 450 spanske strendene på listene kan 24 kanaristrender heise blått flagg i år. Disse strendene ligger på Lanzarote, Tenerife, La Palma, Gran Canaria og Fuerteventura. De fleste av disse trendene er også tilpasset handikappede.

 • Her er Kanariøyenes beste strender
 • Mer om blått flagg, og hvordan strendene får denne utmerkelsen.
 • Ekstern lenke:

 • Blå flagg i Spania
 • Tenerife best?

  Discovery's reisekanal har kåret de fremste strendene i verden etter sesong, og mener at strendene på Tenerife fortjener en plass blant de beste i vårmånedene mars, april og mai. Her deler Tenerifes Américas-strender plass med strender på Maldivene, Bora Bora og Jamaica. På kanalens nettsider står det blant annet:

  Strendene er beskyttet av et kunstig rev, og består av attraktiv gul-grå sand og grunt vann.

  Maspalomas lokker med tilnærmet uendelige sanddyner. Foto: Roger Grimstad
  Maspalomas lokker med tilnærmet uendelige sanddyner. Foto: Roger Grimstad Vis mer


  Uten en tråd

  Mange fristes til å droppe badetøyet på noen av de største strendene på Kanariøyene. I en artikkel fra september i år i den britiske avisen Telegraph, havner Maspalomas, Gran Canaria, på en syvendeplass blant verdens beste nudiststrender. Det er nok først og fremst den gigantiske utstrekningen av denne stranden som virker tiltrekkende på den jevne nakenbader - her bør det være mulig å gjemme seg bak sin helt private sanddyne.

  Størst utvalg

  Skal du fråtse i strender, bør du velge Fuerteventura. 50 kilometer strandlinje med hvit sand og 25 kilometer med svart vulkansand bør gi deg beslutningsproblemer ved pakking av badeveskene hver morgen. I Corralejo finner du flere gyldne sanddynestrender med gode fasiliteter. I El Cotillo på vestkysten kan du rømme unna massene og kaste deg ut i vindpisket vann. De mest uberørte strendene ligger i sør. Jandia og Sotavento er velegnet både for deg som søker fred og deg som vil utnytte vinden. Området er også populært blant naturister.

  Kun med bil

  På Lanzarote har Papagayo-strendene rykte som øyas perler. Uutviklede strender ligger som perler på snor, og kan kun nås per bil. Dette frister den som leter etter den uberørte strandflekken. Strendene ligger en knapp mil fra Playa Blanca.

  Helt for deg selv?

  Utenfor Lanzarote kan du finne en knøtteøy med bedre badeforhold. La Graciosa blir mest besøkt av dagsturister fra Lanzarote, og kan vise frem fine og relativt uforstyrrede strender.

  Søker du "ensomheten" bør du nok velge andre reisemål. Alternativt kan du satse på den minst trafikkerte av de store Kanariøyene, El Hierro. Øya har kun omkring 280 kvadratkilometers landmasse, men bratte fjell. Reiser du hit, må du mest sannsynlig fly til Tenerife og videre derfra med fly eller ferge. Mange hevder El Hierro viser deg hvordan øygruppen så ut før turistene invaderte den. Men obs: Her er få strender, og forblåst natur, og øya er kanskje mer egnet for fjellklatrere og dykkere enn strandløver.

 • Hvem flyr deg hvor?
 • Les mer om de mindre kjente av Kanariøyene i denne artikkelen fra 2002. NB: Det kan være endringer i hvilke øyer du når med hvilke turoperatører.
 • Her er Kanariøyenes beste strender med blått flagg.
 • Har du noen gode strandtips fra Kanariøyene? Legg inn forslag i diskusjonen nedenfor.


  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!